96De1d1e 6Bc3 495C Ac82 822Fa8c87e18

Utstilling med Lynda Benglis og konferansen Slithering Green

Iforbindelse med Bergen Assemblys åpning av Lynda Benglis arbeider har Kunst - og Designhøgskolen i Bergen inngått et samarbeid om konferansen Slithering Green den 30. april i den tidligere kornsiloen som nå brukes av Bergen Arkitekthøgskole.

Åpning:

Lørdag 9. april, kl. 19.30–21 Konsert og fest: kl. 21 – Multi Tati, etterfulgt av DJ Espen Iden Bergen Arkitekthøgskole, Sandviksbodene 59, 5035 Bergen  

Utstilling:

9. april–1. mai 2016 Torsdag–søndag, 13.00–18.00 Bergen Arkitekthøgskole, Sandviksbodene 59, 5035 Bergen

Konferansen Slithering Green:

30. april kl 12-18, Bergen Arkitekthøgskole, Sandviksbodene 59, 5035 Bergen

Bergen Assembly inviterer derfor deg og alle som er interessert til åpningen av Lynda Benglis’ utstilling Glacier Burger lørdag 9. april, fra kl. 19.30. presenterer vi et utvalg av Benglis’ keramikkverk fra tidlig 1990-tall til i dag. Etter åpningen fortsetter vi feiringen i skolens kafeteria.Vær oppmerksom på at baren kun tar kontanter. Festen arrangeres i samarbeid med SOBAS – studentene ved Bergen Arkitekthøgskole.  

Om kunstneren:

Lynda Benglis (USA, f. 1941) har helt siden begynnelsen vært banebrytende med hensyn til materialer, farger, medier og formspråk. Hun har blant annet arbeidet med børstet voks, flytende lateks og selvlysende PVC-skum, video, sprayet metall, strukket papir og oppskåret keramikk. Verkene som vises på Glacier Burger, er resultat av Benglis’ helt egne måte å jobbe med keramikk på – med hendene bryter, bøyer og banker hun maskinskårne, rektangulære leirebiter, og skaper kraftfulle former som peker tilbake mot hennes tidligere verk med folder og knuter.

Utstillingen avsluttes 30. april med konferansen Slithering Green, som har utspring i Benglis’ keramikkarbeider, og organiseres i samarbeid med Kunst- og designhøgskolen i Bergen der professor Anne-Helen Mydland gir en presentasjon.  

Utstillingen er andre episode i PRAXES’ serie av nitide reinstallasjoner, visninger av nye verk, uventede avstikkere og forsøk på å spore materialenes historie i Benglis’ kunstnerskap. Resultatene av denne utforskningen skal vises i flere episoder på forskjellige visningssteder i Bergen. PRAXES er én av tre kunstneriske ledere for Bergen Assembly 2016, sammen med kollektivet freethought og kunstneren Tarek Atoui.

For mer informasjon om Bergen Assemblys utstillingsprogram, ta kontakt med espen(at)bergen assembly.no

For mer informasjon om samarbeidskonferansen ta kontakt med etter- og videreutdanningskoordinator 

anne-len.thoresen(at)khib.no

 

Publisert: 06.04.2016 av Anne-Len Thoresen Oppdatert: 09.05.2016 av Anne-Len Thoresen