Overlevelseskurset Ba

Overlevelseskurs for kunstnere

Ingen kunstnere er like. Etter endt utdanning finnes det mange måter å bygge livet som kunstner på. Likevel finnes det noen verktøy som alle bør ha i verktøykassen sin

Hver kunstner er en liten bedrift der jurist Hilde Sjeggestad tar deg gjennom det praktiske og formelle rundt det å drifte et kunstnerisk enkeltpersonsforetak. Håkon Holm var med å starte kunstnerkollektivet BLOKK. Han deler erfaringer fra livet som nyetablert kunstner, hvordan man kan alliere seg med andre og bygger nettverk. I tillegg vil leder for VISP (Produksjonsenhet for visuell kunst), Aslak Høyersten gi en presentasjon om organisasjonen. Vi får også besøk av lokale representanter for de nasjonale kunstnerorganisasjonene. Sammen tar de ulike innleggene sikte på å danne et godt grunnlag for å tenke rundt ditt eget kunstnerskap. Kurset er tuftet på deg som skal ut i det profesjonelle kunstlivet, men også for deg som ønsker å orientere deg i en aktuell kunstpraksis.

Kurset er et KHIB samarbeid med Hilde Sjeggestad, Bildende Kunstneres Forening Hordaland (BKFH) og Produksjonsenhet for visuell kunst (VISP). Kurset er gratis for alle. Det blir registering ved døren fra kl 9.30.

Overlevelsekurset finner sted på Bergen Offentlige Bibliotek, Auditoriet, 25 og 26. mai fra kl 10-16. Ta med egen lunsj. Det blir servert kaffe/te og frukt.

Program

Onsdag 25. mai:

Kl 10-16 ved Hilde Sjeggestad: Enkeltpersonforetak, skatt og selvangivelse

Torsdag 26. mai:

kl 9-12 ved Hilde Sjeggestad: Orden og avtaler

kl 13-14:30 Presentasjon av kunstnerkollektivet BLOKK ved Håkon Holm Olsen

Kl 14:30-15 Aslak Høyersten presenterer VISP

Kl 15-15:30 Eirik Friis Reitan Bildende Kunstneres Forening Hordaland (BKFH)

kl 15.30-16 Representant fra Norske Kunsthåndverkere Vest (NKVN)

Alle spørsmål i forkant av kurset kan sendes til BA koordinator ved Avdeling for Kunst ved lars. lofthus(at)khib.no eller Etter- og videreutdanningskoordinator anne-len.thoresen(at)khib.no

Velkommen!

 

Publisert: 02.05.2016 av Anne-Len Thoresen Oppdatert: 30.05.2016 av Anne-Len Thoresen