Sindre_Holm_BAV09_Nattjazz_04.jpg

Visuell kommunikasjon: ofte stilte spørsmål

Hva betyr egentlig visuell kommunikasjon? Dette og flere andre spørsmål besvares i vår FAQ/Ofte stilte spørsmål spesielt for bachelorstudiet i visuell kommunikasjon.

Hva er det egentlig en visuell kommunikatør arbeider med?
Visuelle kommunikatører kan arbeide innenfor en rekke ulike områder: Som grafiske designere i større eller mindre designbyårer, som illustratører eller som interaksjonsdesignere. Eksempel på oppdrag er utvikling av visuelle identiteter for organisasjoner og bedrifter, illustrasjoner av bøker, utvikling av filmvignetter eller design av apper.

Er det vanskelig å få seg jobb etter endt utdannelse?
Det varierer. Noen velger å jobbe som freelancere eller selvstendige næringsdrivende. For tiden er det stor etterspørsel etter interaksjonsdesignere. Tidligere studenter ved visuell kommunikasjon har vært med og etablert og jobber eller har jobbet i Grandpeople, GROM design, MIR Visuals og Werksemd, mens andre har har vært eller er knyttet til Anti Bergen, Gosu og Dagens Næringsliv, for å nevne noen eksempler.

Blir du enten illustratør, grafisk designer eller interaksjonsdesigner?
Det kommer ann på hva studenten selv velger: Å rendyrke en retning, eller å kombinere flere. Ved KHiB vektlegges individuell utdanningsplan, noe som betyr at studenten i samråd med hovudveileder selv setter sammen et individuelt tilpasset studium. Det betyr også at studentene kan velge blant kurstilbudet utviklet ved Avdeling for kunst.

Er det mye individuell veiledning og oppfølging i undervisningen?
Ja, det er mye individuell oppfølging av hver student. I tillegg foregår mye læring gjennom samarbeid i grupper, og vi legger også vekt på verdien av student-til-student-veiledning.

Jobber studentene nesten bare på datamaskin?
En del foregår på datamaskin, men vi er også oppatt av å tilrettelegge for fysisk håndtverk, enten det er på silketrykkverkstedet, i romlaben, i fotostudiet eller gjennom workshoper der det tegnes, bygges og eksperimenteres.

Og hva betyr egentlig visuell kommunikasjon?
Visuell betyr det som er knyttet til synssansen; det som bygger på synsinntrykk. Kommunikasjon handler om overføring av informasjon eller budskapsformidling. Visuell kommunikasjon betyr først og fremst kommunikasjon ved hjelp av bilder og bokstaver.

Publisert: 14.02.2013 av Tale Vik Oppdatert: 15.12.2015 av admin