GrandPeople_Nike_SummerHoops.jpg

Magnus Voll Mathiassen: mye oppmerksomhet fra kunsthøgskolens ansatte

”Man er i en særstilling ved å være så få studenter per kull, det vil si at man blir viet mye oppmerksomhet fra kunsthøgskolens ansatte.”

"Studentmiljøet i Bergen er upåklagelig. Det er helt suverent. På KHiB, innenfor min egen avdeling, var det veldig bra."

Magnus_Grand_People.jpgMagnus Voll Mathiassen i Grandpeople, grafisk designer og tidligere KHiB-student

Hva gjør en grafisk designer?
- Først og fremst jobber vi i Grandpeople med printbaserte medier, det vil si alt som har med papir å gjøre: bøker, kataloger, cd-omslag, emballasjedesign osv. Og en stor del av jobben går også i å lage profilprogram til ulike selskap og foreninger. Vi utvikler da et sett med retningslinjer for hvordan den visuelle profileringen skal være og hvordan bruke profilen på korrekt måte.

Men vi gjør også helt andre ting, gjerne prosjekter som er av mer konseptuell karakter. Vi har vært innom møbeldesign, klesdesign og kunstprosjekter. Faget vårt gjør at man kan være forholdsvis fleksibel i forhold til i andre profesjoner.

Grafiske designere samarbeider med møbeldesignere, webdesignere, tømrere, arkitekter, kuratorer, klesdesignere, fotografer og sikkert mange andre jeg ikke kommer på i farten. Slike samarbeid er veldig berikende, synes jeg.

GrandPeople_Kunstplan.jpg

Hva synes du om studentmiljøet ved avdelingen/skolen/byen?
- Studentmiljøet i Bergen er upåklagelig. Det er helt suverent. På KHiB, innenfor min egen avdeling, var det veldig bra. Det er et fint, lite miljø. Det er veldig viktig å trives, og det gjør man som oftest på KHiB.

GrandPeople_playground_jessica.jpgHva ga masterstudiet deg, og hvilke muligheter åpnet det for?
- Det var hardt å jobbe med det teoretiske, men det har åpnet opp for mange dører i ettertid. Man lærer å tenke og jobbe analytisk. Dessuten er man i en særstilling ved å være så få studenter per kull, det vil si at man blir viet mye oppmerksomhet fra kunsthøgskolens ansatte.

Magnus Voll Mathiassengjennomførte hovedfag i design våren 2005. 

Publisert: 19.01.2012 av Peter Klasson Oppdatert: 15.12.2015 av admin