Lars-Tornoe-Copenhagen-2006.jpg

Lars Tornøe, produktdesigner og gründer

”Masterstudiet ga meg muligheten til å jobbe inngående og med høy konsentrasjon med ett prosjekt.”

Resultatet og læringskurven i et masterprosjekt ligger på et helt annet nivå enn det man har mulighet til på bachelorprosjektene. Masterstudiet gir deg bedre profesjonsforberedelse!

lars-tornoe-portrett-2.jpgHva gjør en møbeldesigner?
En møbeldesigner formgir produkter for møbelindustrien, og løser problemstillinger blant annet innenfor materialbruk, produksjonsvennlighet, ergonomi og brukervennlighet. En møbeldesigner kan også tegne produkter innenfor andre produktområder, men er spesialisert på møbler. I denne jobben brukes mye tegning, 3D-modellering på data og arbeid med fullskala prototyper.

Hvor bredt arbeider du som designer?
Generelt arbeider jeg med hele prosessen fra skisse, konkretisering/visualisering, presentasjon av produktet, problemløsning, konstruksjonsmessige vurderinger, teknisk.

Hvilken type kurs var del av studiet ditt?
Vi hadde mange forskjellige typer kurs, alt i fra veldig fagspesifikke eller tekniske kurs, via generelle kurs som tegnekurs, til konkrete kurs i møbeldesign/interiørarkitektur og kurs som handlet om virkemidler i rom og objekt. Vi stilte også ut egne prototyper på møbelmessen i Stockholm.

Hva ga masterstudiet deg, og hvilke muligheter åpnet det for?
Masterstudiet ga meg muligheten til å jobbe inngående og med høy konsentrasjon med ett prosjekt. Resultatet og læringskurven i et masterprosjekt ligger på et helt annet nivå enn det man har mulighet til på bachelorprosjektene. Masterstudiet gir deg bedre profesjonsforberedelse!

Hva slags standing/posisjon har KHiB ute i designmiljøene?
Det er egentlig ikke så viktig hvor vi har studert. Anerkjennelse får vi ut i fra hva vi gjør, ikke ut i fra hvor vi har studert. Likevel er det tydelig at KHiB gjør seg bemerket. Avd. for design har blitt mye mer kjent etter at de begynte å stille ut på møbelmessen i Stockholm. I møbelbransjen vet alle at de fleste møbeldesignerne fra Norge enten kommer fra KHiB eller KHiO.

Hva slags kvaliteter, ferdigheter og holdninger er det designstudiet her særlig utvikler?
Som påtroppende møbeldesigner får man en veldig praktisk tilnærming til det å tenke møbler. I møbelkurs går mye av tiden til å jobbe på verkstedene og bygge egne prototyper. Forholdet mellom rom og objekt blir sterkt vektlagt i både rom- og møbelkurs.

Lars Tornøe gikk ut av masterstudiet i design våren 2006.

Publisert: 18.01.2012 av Peter Klasson Oppdatert: 15.12.2015 av admin