omslag-oppslag-2.jpg

Inger Høj i Grom Design: lærte å bruke gode arbeidsverktøy- og metoder

«Vi sikrer at produktet som leveres har substans og verdi utover å se bra ut».

I tillegg til å utvikle forståelse og ferdigheter innen de forskjellige fagområdene, fokuserer KHiB på problemstillinger som etikk og miljø.

inger-hoj.jpgInger Høj i GROM Design, tidligere KHiB-student

Hva gjør en visuell kommunikatør?
En visuell kommunikatør arbeider hovedsaklig innen fagfeltene illustrasjon, grafisk design og multimedia. Arbeidet dreier seg i stor grad om å synliggjøre en idé eller et budskap på en attraktiv og troverdig måte.

Hvor bredt arbeider du som designer?
I GROM arbeider vi hovedsaklig med å utvikle visuelle identiteter for private og offentlige bedrifter og organisasjoner. I tillegg har vi ansvaret for undervisningen i Typografi- og stilhistorie for studentene i visuell kommunikasjon på KHiB. Som grafisk designer vil jeg si at jeg arbeider bredt, men med hovedvekt på identitetsdesign.

Hva synes du om studentmiljøet ved avdelingen/skolen/byen? 

Studentmiljøet på KHiB var veldig bra. For meg var det å gå i en klasse en stor fordel siden jeg var ny i byen. Mange av dem jeg ble kjent med på KHiB er fremdeles blant de beste vennene mine. Det faglige nettverket en får ved å gå på skolen er for meg uvurderlig. Bergen som by er oversiktelig og har mye sjarm. Jeg trives godt!

Hva slags standing/posisjon har KHiB ute i designmiljøene?
Jeg opplever at KHiB har en god posisjon i designmiljøene. Skolen har et godt rykte og den tiltrekker seg flinke studenter, forelesere og gjesteforelesere.

Hva er det designutdannelsen ved KHiB er (særlig) god på, hva slags kvaliteter, ferdigheter og holdninger er det designstudiet her særlig utvikler?
I tillegg til å utvikle forståelse og ferdigheter innen de forskjellige fagområdene fokuserer KHiB på problemstillinger som etikk og miljø. Studentene lærer å bruke gode arbeidsverktøy- og metoder som sikrer at det produktet de leverer har substans og verdi utover å se bra ut.

Hva ved utdannelsen har du særlig hatt nytte av i yrkeslivet senere?
Jeg har hatt spesielt god nytte av at kursene ble lagt opp som mer eller mindre realistiske prosjekter og at vi fikk jobbe i tverrfaglige grupper på enkelte prosjekter. I tillegg skal gode forelesere/kursholdere og ikke minst de fantastiske medstudentene mine ha en stor takk for at jeg er der jeg er i dag.

Les mer her:

www.grom.no

Inger Høj gjennomførte hovedfag i design våren 2005.

Publisert: 19.01.2012 av Peter Klasson Oppdatert: 15.12.2015 av admin