Grete Skogmo - Nubben Barnehage

Grete Skogmo: å gjennomføre fra teori til praksis

- Designutdanningen ved KHiB utvikler kompetanse om objekt sett i sammenheng med rommet og omgivelsene. KHiB tilbyr gode, jordnære og ulike veiledere til ulike studenter med ulike behov for tilbakemelding og oppfølging.

skogmo-portrett.jpgGrete Skogmo i Forum Arkitekter, interiørarkitekt og tidligere KHiB-student

Hva slags prosjekter har du arbeidet med etter at du ble ferdig?
- Jeg har arbeidet innenfor høgskole, kontor, barnehage, byggmessige endringer av private boliger, sykehjem. Jeg har jobbet med alt fra planleggingsstadiet til gjennomføring og oppfølging på alt fra analytiske prosjekt der funksjonen er det viktigste til kreative prosjekt der en idé eller et uttrykk er viktigst. I prosjektene har jeg ofte hatt hovedansvar for mitt fagområde og har innhentet hjelp og veiledning fra andre kollegaer.

Hvem er oppdragsgiverne dine?
- Oppdragsgiverne mine er det offentlige og private næringsliv samt privatpersoner. Noen ganger er det store prosjekter der interiørarkitektur og løst inventar er en vesentlig del som kunden trenger ekstern hjelp for å holde kontroll på. Andre ganger kan det være privatpersoner som ikke har tid eller interesse av å finne løsninger selv eller de som har prøvd og ikke fått det til.

Skogmo_Nubben7.jpgHvilke yrkesgrupper arbeider du sammen med?
- Jeg samarbeider med arkitekter, ingeniører, grafisk designere, landskapsarkitekter, offentlige instanser, produsenter og forhandlere av møbler, belysning og materialer.

Hva synes du om studentmiljøet ved avdelingen/skolen/byen?
- Det var godt klassemiljø på lesesalen og på verkstedet. Det var veldig bra med samarbeid med studentene på visuell kommunikasjon for å utvide horisontene våre og for å dra veksel på andre fagfelt i arbeidet som designer.

Hva ga masterstudiet deg, og hvilke muligheter åpnet det for?
- Masterstudiet ga meg mulighet til å arbeide med et tema i dybden både i teori og å oversette det til fysisk form. Jeg lærte å underbygge og å gjennomføre fra teori til praksis.

Hva kjennetegner designutdanningen ved KHiB?
- Designutdanningen ved KHiB utvikler kompetanse om objekt sett i sammenheng med rommet og omgivelsene. KHiB tilbyr gode, jordnære og ulike veiledere til ulike studenter med ulike behov for tilbakemelding og oppfølging.

Skogmo_tekjokken.jpg

Grete Skogmo fullførte masterstudiet våren 2006.

Publisert: 18.01.2012 av Peter Klasson Oppdatert: 15.12.2015 av admin