Hedda Torgersen lampe stort

11 designstudenter viser prototyper på Nordens viktigste møbelmesse

For tiende året på rad har bachelorstudentene ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen kvalifisert seg til å delta på Stockholm Furniture Fair. Dette er den viktigste arenaen for møbelprodusenter og designere i Norden. Messen foregår 5.-9. februar 2013.

Møbelmessen i Stockholm, Stockholm Furniture Fair, er verdens største møteplass for nordisk design. Den finner sted i februar hvert år.

"Vi har god erfaring med å stille ut på møbelmessen i Stockholm", sier prosjektleder professor Dave Vikøren. "Messen er en god arena for studentene å vise seg fram på, og de knytter verdifulle kontakter. På messen i fjor vakte studentarbeidene stor oppmerksomhet og ett av møblene er kommet i produksjon."

Bidragene fra kunst- og designhøgskolen tar i år utgangspunkt i lyst tre og smarte løsninger og omhandler alt fra fokus på integrert sittekomfort, utsmykking av lounge-områder, barndomsminner og gjenoppliving av tradisjonelt møbelhåndverk.

Møblene som vises i Greenhouse er fullskala prototyper laget av studentene, hovedsakelig i kunst- og designhøgskolens verksteder.

Stockholm Furniture and Light Fair er verdens største møteplass for nordisk design. Her får studenter og nyetablerte designere en unik mulighet til knytte kontakter blant produsenter og til å vise seg fram for presse og andre innenfor bransjen. Messen har i dag posisjonert seg den viktigste messen for skandinavisk design i verden.

De 11 studentene går tredjeåret bachelorstudiet i design med fordypning i møbel- og romdesign / interiørarkitektur ved KHiB.

Faglig ansatte i prosjektet
Prosjektleder professor Dave Vikøren
Professor II Steinar Hindenes
Vitenskapelig assistent Svein Petter Knudsen
Høgskolelektor og verksmester i tre, Øivind Eide
Verksmester i metall, Svein Orrebakken

Disse møblene vises på møbelmessen i Stockholm fra 5.-9. februar 2013.

Stine-Knudsen-Aas_small.jpg

Stine Aas: 'Duno'
DUNO er inspirert av en hodepute. Dun og fjær er brukt i kombinasjon med andre naturlige fyllmaterialer for å gi en opplevelse av trygghet og komfort. DUNO har dreide bein i lys bjørk og er trukket i ullfilt som ender i en løs kant rundt hele stolen. Stolens bredde gjør at den også passer to personer.

Materialer: ullfilt, bjørk, dun. Størrelse: H: 670 mm, B: 720 mm, L: 750 mm

Takk til Nevotex Norge, Walløe og Nilsen, Camira Fabrics

stine.aas@khib.no, (+47) 410 04 091, www.stineaas.com

Liza-Fredrikke-R.-Christensen_small.jpg

Liza Fredrikke Rosenkilde Christensen: 'Quiddity'
Møbelet tar for seg essensen av et barndomsminne hvor innholdet i skjenken blir hyllet på lik linje som et skattekammer. Med sitt homogene utseende i naturlig bjørk, blir brukerens opplevelse dirigert mot øyeblikket dørene åpnes og skjenkens indre lyser av glødende kobber, slik barndommens minne tilsier. 'Quiddity' (adj.) - naturen eller selve essensen av noe.

Materialer: heltre bjørk og kobberplate. Størrelse: 118 x 62 x 38

lizafrc@gmail.com, +47 976 59 058, lizarosenkilde.wordpress.com

Marie-Hovengen-Moeller_small.jpg

Marie Hovengen Møller: 'Waft'
Balanserende mellom det myke og det skarpe, er 'Waft' en loungestol satt sammen av et laminert skall av ask med et understell i metall.Med sin flytende letthet, er Waft skulpturell, enkel og elegant. Splitten introduserer et ukjent element som oppfordrer til nysgjerrighet og inviterer til samtale. 'Waft' gir en komfortabel sitteopplevelse, uansett hvilket miljø den er plassert i.

Materialer: ask, metall, skum, microfiberstoff. Størrelse: H: 830 mm, W: 760 mm, D: 720 mm

Takk til Kvadrat, Walløe og Nilsen

marie.hovengen@gmail.com, +47 938 14 198

Juni-Glessing-Hanstvedt_small.jpg

Juni Glessing Hanstvedt: 'Moto'
'Moto' er en kombinasjon av sofa og benk. Den er inspirert av gamle, danske klassikere og ny, nordisk design. En solid eikeplate er dekket med en tempur-lignende madrass som avsløres kun på sidene. En løs treplate kan lett flyttes og endres fra et avlasningsbord til en ryggstøtte. Konstruksjonen tilbyr både avslappet sittestilling og en mer formell bruk, som gjør møbelet egnet for både private og offentlige rom.

Materialer: eik, stål , skum, skinn, ullstoff           
Størrelse: H: 460 mm, W: 1500 mm, D: 600 mm

Takk til Gudbrandsdalens Uldvarefabrik AS, Frekhaug Trappa AS, Veronika Bjørnsen, Nomek.

juni.hanstvedt@gmail.com, +47 924 66 424, www.junihanstvedt.com

Caroline-Langfeldt-Carlsen_small.jpg

Caroline Langfeldt Carlsen: 'Tilt'
Tilt er en fleksibel lampe med et stramt design. Den er slank med dimensjoner som er proporsjonert for hverandre. Lampen ble til ut fra en idé om det enkle, men er likevel et multifunksjonelt produkt. Den er en todelt hvor den øverste delen kan fungere som en mobil lyskilde. Denne er også batteridrevet og ment for å kunne lyse opp en ønsket situasjon eller å bare være et lys i en mørk periode.

Materialer: lønn, opal acryl. Størrelse: H: 1530 mm, W: 160 mm, D: 80 mm
Takk til Svein Petter Knudsen, Anders Berg, Lars Bolaug og Frinab AB.

caroline.l.carlsen@hotmail.com, +47 456 05 537

Hedda-Torgersen_small.jpg

Hedda Torgersen: 'Boo'
Lekenhet og bevegelighet er hovedtankene bak 'Boo' - en lampe som kommer i en gulv- og bordversjon. En roterbar lampeskjerm laget av porselen eller Corian gir deg direkte belysning der du ønsker, samtidig som gjennomskinneligheten av materialet gir en varm og innbydende atmosfære til rommet. Med sine vinklede, bevegelige ben, roterbare hode og ledningen hengende ned som en hale, får 'Boo' en antropomorf karakter.

Materialer: heltre ask, porselen, corian. Størrelse: H: 500 mm & 1300 mm, B: 190 mm & 300 mm, L: 300 mm & 600 mm.

Takk til Charles Michalsen, Svein Petter Knudsen, Frinab AB, Nomek AS, Corinor AS

hedda.torgersen@gmail.com, +47 934 84 435

Charlotte-Lande-Andersen_small.jpg

Charlotte Lande Andersen: 'Sway'
'Sway' lar deg sitte ordentlig og mer avslappet fordi setet følger dine bevegelser. Understellet er laget i heltre bjørk og setet av bjørk kryssfiner, holdt sammen av et tau. Den er egnet for det offentlige rom og i private hjem.

Materialer: heltre bjørk, bjørkefinèr, plastikkhemp. Størrelse: H: 800mm, W: 730mm, D: 940mm

charlotte.andersen@khib.no, +47 454 45 861

Erik_Sand_small.jpg

Erik Sand: 'Furu'
'Furu' er en liten stol, med et stort hjerte for god Norsk furu. Med sin spenstige stilling er den ment som en oppfrisker til de som fortsatt tror at furu kun kommer som kvist i panelform med litt tre på. Den nakne utformingen gjør straks treverket interessant, og for å gi 'Furu' den respekten og oppmerksomheten den fortjener, er den blitt påspandert klær i den edleste hud.

Materialer: såpevasket norsk furu, ubehandlet vegetabilsk garvet hud. Størrelse: H: 670, D: 740, W: 740

sand.erik@live.no, +47 454 20 621 

Jonas-L.-Henriksen_small.jpg

Jonas Henriksen: 'Non'
'Non' er inspirert av Den Norske Turistforening sine mange fjellhytter. Med sitt rene enkle design flyter NON godt inn i de fleste spisestuer, det være seg på fjellet eller i den moderne byleiligheten. Denne beskjedne stolen er et resultat av kjærlighet til materialet og det gode klassiske håndverk.

Materialer: hvit heltre ask, ullstoff. Størrelse: H: 700, W: 470, D: 530

Takk til Gudbrandsdalen Uldvarefabrik AS

jonas.henriksen@gmail.com, +47 452 30 102

Marianne-Bratteboe_small.jpg

Marianne Brattebø: 'Vetle'
'Vetle' er ein liten lenestol i heiltre ask. Den bevegelige ryggen tilfører møbelet ei positiv oppleving knytt til materialitet og sittekomfort. Det enkle naive uttrykket gjer stolen passande i ulike miljøer.

marianne.brattebo@khib.no, +47 411 26 662

Materialer: heltre ask. Størrelse: H: 760, W: 720, L: 600

 

 

Philipp-Bastian-von-Hase_small.jpg

Philipp von Hase: 'Trialog'
'Trialog' er en trebeint stol i tre designet for omvendt sitting der ryggen også fungerer som et armlene. Når man sitter i tradisjonelle stoler, har kroppen en tendens til å synke. Reverserer man sittemåten derimot, vil kroppens rette seg opp og derav få en bedre holdning. Dette kan tas videre inn i sosiale sammenhenger. Stolens bakre bein gjør det mulig å ta i bruk egne bein som støtte. 'Trialog' er en designdiskusjon mellom det fysiske, psykiske og konseptuelle, som til gjengjeld resulterer i et økologisk, styrkende og et ergonomisk håndlaget møbeldesign.

Materialer: valnøtt, lønn. Størrelse: H: 740 mm, W: 420 mm, D: 500 mm

trialog@philippvonhase.de, +49 176 617 303 78

Alle foto: Bjarte Bjørkum (KHiB)

Gruppebilde 2013

Foto: Gjengen som reiser til møbelmessen i Stockholm 2013 (foto: Jose Johan Odfjell).

Publisert: 27.01.2014 av Astri Kamsvåg Oppdatert: 19.03.2015 av admin