Katrine-Aasebø-03.jpg

2011: Designstudenter fra KHiB deltar på møbelmessen i Stockholm

For åttende året på rad viser studenter på bachelorstudiet i møbel- og romdesign/interiørarkitketur ved Avd. for design fra Kunsthøgskolen i Bergen (KHiB) hvert sitt møbel på den internasjonale møbelmessen i Stockholm. I år holder de til på stand V04:32 i Greenhouse fra 8. til 12. februar 2011.

I år holder de til på stand V04:32 i Greenhouse fra 8. til 12. februar 2011.

Årets KHiB-studenter stiller ut resultatet etter en prosjektperiode hvor oppgaven gikk ut på å forvandle et eksisterende kontorbygg om til et nyskapende hotell. Hotellet skulle tilføre Bergen noe nytt, og være et reisemål i seg selv. Møblene som stilles ut er møbler designet til forskjellige områder i disse hotellene, for eksempel resepsjon, bibliotek, lobby eller hotellrom.

Det er stor variasjon i formspråket, men felles for alle er lekenhet og bruk av naturmaterialer. Møblene som vises på messen i Stockholm er fullskala prototyper. Prototypene er laget av studentene, hovedsaklig på kunsthøgskolens verksteder.

Møbelmessen i Stockholm, Stockholm Furniture Fair, er verdens største møteplass for nordisk design. Her får studenter og nyetablerte designere en unik mulighet til å vise seg fram og knytte kontakter blant produsenter, pressen og andre innenfor bransjen. Messen regnes i dag som en av de mest interessante designmessene i verden.

Av prototyper som tidligere har blitt stilt ut på KHiB sin stand i Greenhouse, og som nå er i produksjon er bordet "Droplet" av Ingunn Eikeland som produseres av Offect, lampen "Loop" av Svein Petter Knudsen for Dark, Knaggene "The Dots" av Lars Tornøe for Muuto og stolen "We get along" av Marius Myking Bjørnsen som produseres av Mitab.

Pressevisning på KHiB sin stand onsdag 9. februar 2011 kl. 13.
Messen er åpen for publikum lørdag 12. februar.

Kontakter
Presseansvarlig utstiller Hanne Kari Ravndal: +47 98 44 99 55 (hanne.ravndal@khib.no)
Prosjektleder professor Dave Vikøren: +47 90 10 53 48 (dave.vikoren@khib.no)
Informasjonleder Astri Kamsvåg: +47 93 03 43 30 (astri.kamsvaag@khib.no)

Fagstab
Prosjektleder professor Dave Vikøren
Professor II Steinar Hindenes
Gjestelærer Svein Petter Knudsen
Høgskolelektor og verksmester i tre, Øivind Eide
Verksmester i metall, Svein Orrebakken

Takk til
Sparebanken 1 SR Bank
Norsk Designråd
Grafisk design: Vera Gomes
Standesign: Katrine Aasbø, Kine Hetland, Monika Steiger og Martin Larsen.

Disse objektene vises på møbelmessen i Stockholm fra 8. til 12. februar 2011

B. Katrine Aasbø: "Eery"
Eery er en puff med en bestemt sitteretning som ivaretar det personlige rom. Puffen har et sterkt uttrykk og gjør den ideell til å definere rommet. Eery er designet for grupper i det offentlige rom men kan også brukes i hjemmet.

Høyoppløselig bilde (240 dpi)

Cathrin Tenfjord Ekornåsvåg: "Pilosa"
Pilosa er en helpolstret puff med bein av tre. Variasjon er stikkordet. Den kan settes sammen i ulike former tilpasset forskjellige miljø, men fungerer også utmerket alene. Pilosa er opprinnelig tenkt som ventemøbel i offentlige miljø, men pga. av dens allsidighet kan den brukes i enhver setting.

Høyoppløselig bilde (240 dpi)

Karoline Løken Helland: "Wirkola"
Wirkola er en trepunkts gyngestol. Stolens unike meier er satt sammen til en V, og vil gi deg en rolig gyngeopplevelse, mens skallet som omslutter deg gir en behagelig sittekomfort. Wirkola kan brukes i grupper i en lounge, men kan også godt brukes alene i et hjem.

Høyoppløselig bilde (240 dpi)

Kine Hetland: "Alf"
Stolen Alf er en helpolstret liten loungestol med understell av stål. Selv om Alf er liten viser den godt igjen grunnet store kontraster i stoffvalg, og kontrast mellom en statisk sitteflate og et dynamisk understell. Stolen kan brukes i en offentlig situasjon eller hjemme.

Høyoppløselig bilde (240 dpi)

Martin Larsen: "Elo"
Elo er en kraftig loungestol i kork. Korkens varme og myke egenart innbyr til å sette seg ned og kjenne etter. Formen er inspirert av naturen og noen av dens små beboere, samt materialet i seg selv. Elo står godt alene og i grupper med flere. Den er både tiltenkt det offentlige og private markedet.

Høyoppløselig bilde (240 dpi) ikke tilgjengelig ennå.

Mikael Pedersen: "Big Boned"
Dette er en stor loungestol skapt for avslapning og komfort, men på samme tid en kommentar til det samme. Det er et møbel laget med tanke på hjemmemarkedet med dets romslighet som maner til frie, avslappede sittestillinger. Den medhørende puten gir muligheten til å bestemme sittedybde etter ønske. Stolen er på samme tid skapt som et sosialt møbel og kan dermed romme flere så lenge de har et fravær av intimgrense.

Høyoppløselig bilde (240 dpi)

Hanne Kari Ravndal: "Clover"
Gyngestol i eik med avtagbar pute. Clover er en behagelig gyngestol som omslutter deg, gynger og gir deg ditt eget private rom. Puten holdes på plass av snøringer som samtidig utgjør et dekorativt element. Den kan brukes i forskjellige settinger, for eksempel i en hotellobby, et bibliotek eller som en stol i private hjem.

Høyoppløselig bilde (240 dpi)

Synnøve Sandøy: "Modo"
Modo er et fleksibelt kaffebord hvor det er mulig å skifte mellom to ulike bordplater. Bordet har tre føtter i valnøtt som følger bordets form, og gir det et spenstig preg ved at de strekker seg videre innover bordplaten. Modo er tenkt brukt i det offentlige rom, men passer like godt i private hjem.

Høyoppløselig bilde (240 dpi)

Monika Steiger: " Tre3"
Gulvlampe som passer best i en hotellobby, men kan brukes overalt. Den tredelte lampeskjermen gir et godt leselys og utgjør et fint dekorativt element. Det er mulig å rotere de to ytterste delene 360 grader og justere slik at man får ønsket belysning.

Høyoppløselig bilde (240 dpi)

Sverre Uhnger: "Webb"
"Webb" er en loungestol bestående av et stålrørsunderstell og flettede linbånd i sete og rygg. Båndene er farget, dette gir variasjonsmuligheter og stolen kan lett tilpasses forskjellige situasjoner. Den rene formen og det lette uttrykket gjør den velegnet til sosiale settinger, enten alene eller sammen i grupper. "Webb" har referanser til tradisjonelle og ærlige skandinaviske møbler, men med en moderne vri. Stolen er tiltenkt både offentlig og privat marked.

Høyoppløselig bilde (240 dpi)

----------------------------------------------------------------

Avd. for design ved Kunsthøgskolen i Bergen
Bachelorstudiet ved Avd. for design gir studentene en grunnleggende og bred designfaglig kompetanse rettet mot å løse komplekse designoppgaver, med spesialisering i visuell kommunikasjon og møbel- og romdesign/interiørarkitektur.

Studiene spenner fra teknisk beherskelse av ulike disipliner til utvikling av strategiske ferdigheter og nytenkning innen designfagene. Bachelorstudiet i møbel- og romdesign/interiørarkitektur har sin styrke og egenart i forståelsen av sammenhengen mellom rommet og de møblene og produktene som inngår i dette. Det vil si at møbler og produkter skal fungere både visuelt og funksjonelt i forhold til omgivelsene de befinner seg i - og- i forhold til brukerne. Studentene utvikler møbler og andre komponenter som enkeltstående produkter, produktfamilier og hele kolleksjoner, med hovedvekt på tilpassing til industriell produksjon. I studiene legges det vekt på konseptutvikling hvor funksjon, estetisk utforming og tekniske løsninger danner en enhet. Oppgaver og problemer skal defineres, analyseres og løses både på et teoretisk og praktisk plan.

Foto: Bjarte Bjørkum. Fotoene kan brukes vederlagsfritt mot av fotografen krediteres.

Publisert: 09.02.2011 av admin Oppdatert: 19.03.2015 av admin