KHiB-stand-2009

- Stor interesse for prototypene i Stockholm 2009

- Flere møbelprodusenter er seriøst interessert i prototypene til KHiB-studentene, sier prosjektleder professor Dave Vikøren på møbelmessens andre dag.

Bilde: Standen er 45m2 og designet av studentene selv.

- Flere møbelprodusenter er seriøst interessert i prototypene til KHiB-studentene, sier prosjektleder professor Dave Vikøren på møbelmessens andre dag. - Det blir spennende å se hva som kommer ut at dette. Det hadde vært artig å se igjen noe av dette på standene til produsentene allerede neste år, sier han.

Dave Vikøren forteller at KHiB-studentenes stand hevder seg godt blant de andre i Greenhouse og at studentene får mye ros for arbeidene sine. - Overraskende nok ser det ikke ut til at møbelmessen i Stockholm er berørt av finanskrisen så langt: Både det generelle publikum og produsentene strømmer til messeområdet på samme måte som tidligere år, forteller han.

Bilde: KHiB-standen i Greenhouse er godt besøkt.

NRK
Onsdag 4. februar om ettermiddagen sendte programmet Sveip på NRK et innslag fra KHiBs stand. Marius Myking Bjørnsen var intervjuet om lounge-stolen "We Get Along" som er en polert stålrørskonstruksjon med sete og rygg i vegetabilsk-garvet lær, og Anders Berg viste fram lounge-stolen "Say-O" som er laget i 3d-finér, aluminium og rustfritt stål.

"We Get Along" av Marius Bjørnsen
Begge bilder: Bjarte Bjørkum

"Say-O" av Anders Berg

Tidligere studenter
Også de tidligere KHiB-studentene Lars Tornøe og Atle Tveit i designduoen Tveit&Tornøe markerer seg på messen i år. Møblene deres er i produksjon hos 4-5 av de viktige produsentene. Det samme gjelder tidligere student Geir Sætveit og professor II Steinar Hindenes. Tveit, Tornøe og Hindenes er ansatt i deltidsstillinger ved kunsthøgskolen.

Publisert: 29.01.2010 av admin Oppdatert: 19.03.2015 av admin