Kristine-Stoversten-BA2009.jpg

Klar for Stockholm 2009

Ett av høydepunktene for designstudenter på KHiB er den årlige møbelmessen i Stockholm. 15 studenter på bachelorstudeiet i møbel- og romdesign/interiørarkitektur reiser til Sverige med hver sin prototype.

Bilde øverst: Kristine Støversten med sin lampe "Maple". Foto: Peter Klasson

I forkant av besøket i Stockholm har designstudentene ved KHiB vært gjennom en kursperiode med en bestemt oppgave: å innrede et hotell med møbler og interiør. Rommene ble gitt ulike tema, som "årstidene" eller "vann", og studentene tok detet som utgangspunkt for den kreative prosessen.

Høstens lampe
Kristine Støversten har utformet en lampe med tema hentet fra årstidene. Lampen er kledt med 115 lønneblad i sandblåst hardplast og har fått navnet "Maple". Den gir et jevnt og fint lys. Bladene har tre ulike størrelser og er hengt opp på en måte som skal etterligne naturens uorden.

- Bladene er faktisk laget som en kopi av et ekte lønneblad, forteller Støversten.

Hun har fått hjelp av Lator skiltfabrikker i Bergen til å skjære ut bladene fra platen med hardplast. Det er brukt laser for å få det så nøyaktig som mulig.

Bord med særpreg
Ingunn Eikeland har hatt vann som tematisk utgangspunkt da hun laget et salongbord. Det har en rund form og et markant preg i midten av en dråpe som treffer vannflaten og gir ringer i vannet.

Bilde til venstre: Ingunn Eikeland med sitt salongbord som skal til Stockholmsmessen. Foto: Peter Klasson

- Jeg ville fange dråpen og ringene i vannet, forteller Ingunn Eikeland om sitt bidrag til Stockholmsmessen. Bordet har fått navnet "Pytt".

Det er lakkert i blank, hvit farge for å gi en reflekterende overflate i tråd med den tematiske innfallsvinkelen. Hun synes den gjenspeiler Bergen på en regnfull dag.

Selve bordplaten er av MDF og "ringene" er dreid ut i etterkant. Den flotte hvite lakken ble ordnet oppe på Slengesol billakkering.

Lounge stol
Halvor Eide har utformet en rund loungestol som er tenkt plassert i hotellets inngangsparti, eller ved baren.

Den har fått navnet "Spinn" og Eide ber oss spesielt merke stålarmen som støtter opp stolen fra basen. Eide har valgt et spenn i heltre lønn og ullstoff til trekket.

Oppmerksomhet
I Stockholm vil studentene møte flere profesjonelle møbelprodusenter, og hender at en eller flere prototyper plukkes opp og settes i produksjon.

Studentene Kristine Støversten og Ingunn Eikeland gleder seg til å reise til Sverige for å oppleve den store møbelmessen. Det regnes som en av de viktigste arenaene i Skandinavia for å knytte kontakter innen møbelbransjen. Messen i Stockholm har også vært springbrett for flere KHiB-studenter tidligere i deres karrierer som møbeldesignere.

Publisert: 29.01.2009 av admin Oppdatert: 19.03.2015 av admin