Stockholm-2008-banner.jpg

KHiB studenter på møbelmesse i Stockholm 2008

16 designstudenter drar til Stockholm onsdag 6. februar for å vise frem ulike typer designobjekter på Stockholm Furniture Fair 2008.

I fem dager vil de være tilstede på en av de viktigste arenaene for ny møbeldesign i Europa. Kanskje blir noen av protoypene kjøpt av en produsent?

Studentene ved fagområde møbel og rom/interiør har utviklet egne prototyper av møbler og lamper som en del av et kurs som har gått over tre uker. De står for design og utforming av prototypene, planlegging og bygging av stand samt at de ordner med transport til Sverige.

Internasjonal arena
- Våre studenter har i økende grad gjort seg synlige gjennom deltagelse i nasjonale og internasjonale designkonkurranser og utstillinger, forteller professor og møbeldesigner Dave Vikøren.

- En av disse arenaene er spesielt viktig for oss, og det er møbelmessen i Stockholm. Her setter hele den skandinaviske møbelbransjen hvert år bredsiden til og viser frem nyhetene sine, gjør avtaler om innkjøp, tegner kontrakter og speider etter nye talenter.

Stockholmsmessen har utviklet seg til å bli en av de viktigste møteplassene for den skandinaviske møbelbransjen og dermed også for de utdanningsinstitusjonene som skal produsere de nye designerne. Det er flere eksempler på KHiB-studenter som har reist til Stockholm med en fersk prototype og som har blitt plukket opp av produsenter på messen.

 

Publisert: 30.11.2009 av admin Oppdatert: 19.03.2015 av admin