Stockholm2008-stand-messen.jpg

Godt besøk på KHiB sin stand i Stockholm

KHiB-studentene har jobbet i tre dager med å sette opp og gjøre ferdig sin nye stand.

Onsdag 6. februar 2008 strømmet det inn besøkende fra ulike industribransjer og designbyråer. Noen av studentene har allerede sikret seg kontaktpersoner og en samtale med en produsent. Årets møbelmesse i Stockholm er igang.

KHiB sin stand på Stockholm Furniture Fair 2008.

- Det har gått veldig bra, konstaterer student Wilhelm Grieg Teisner. Alle prototypene har overlevd turen fra Bergen og alle trykksakene er på plass. Det er en jevn strøm av besøkende inn på standen, og KHiB-studentene får stadig nysgjerrige spørsmål.

- Det er allerede en av oss som har fått kontakt med en interessert produsent, sier Grieg Teisner. Slike samtaler skal det bli mer av vil det vise seg.

Professor Dave Vikøren er svært fornøyd med årets designobjekter. Han har planer om å bruke sitt nettverk innenfor møbelindustrien og hjelpe studentene med å knytte kontakter mens de er på messen.

"Copenhagen" lanseres
Inne i den store C-hallen holder de etablerte produsentene til. På standen til norske Fora Form blir stolen "Copenhagen" lansert, designet av tidligere masterstudent ved KHiB, Lars Tornøe. Stolen var først på KHiB sin stand under møbelmessen i 2007 som prototype. Det kan synes at veien er kort fra Greenhouse til Hall C akkurat i år.

Masterprosjekt i 2006, prototype på Stockholmsmessen i 2007, hovednyhet og lansering på Stockholmsmessen i 2008. Lars Tornøes "Copehagen" har gått gradene innen designverden.

Greenhouse
Studentenes stand er på det som kalles "Greenhouse", som er et mindre område i tilknytning til den etablerte messen. Her deler de plass med andre utdanningsinstitusjoner og frilans designere som ennå ikke er plukket opp av de etablerte produsentene. Det er et yrende liv og praten går livlig inne i de ulike bodene.

Tekst og bilder: Peter Klasson

Les mer om Lars Tornøe og stolen "Copenhagen"

Publisert: 16.12.2008 av admin Oppdatert: 19.03.2015 av admin