Stockholm-2008-banner.jpg

Pressemelding 2008: Ambisiøse KHiB-studenter på møbelmesse i Stockholm

Designstudentene fra Kunsthøgskolen i Bergen har markert seg sterkt de seneste årene, vunnet flere priser og fått bred oppmerksomhet i presse og designmiljøer.

Årets Stockholm Furniture Fair bringer 16 nye designere til den internasjonale arena.

KHiB-studentene har store ambisjoner for årets møbelmesse og vil knyte kontakter og opparbeide sine egne nettverk. Kanskje vil noen av dem oppleve å få en prototype kjøpt opp?

Årets kull med KHiB-studenter fra Avd. for design er halvveis i utdannelsen sin, men kan allerede demonstrere gode ferdigheter innen møbeldesign. De har jobbet med å utvikle og bygge fullskala prototyper for hvilesituasjoner i kontorer, resepsjonsområder og vestibyler og andre offentlige rom.

Arbeidet har resultert i både klassiske og nyskapende produkter; stoler, bord og lamper med navn som "Niteroi", "MeerLuz" og "Rocky Balboa".

En trend av årets designprodukter fra KHiB er miljøfokus med tanke på møblenes oppbygning, livsløp og resirkulering. Vi merker også at valnøtt er fremtredene i materialvalget.

Studentene stiller ut sine prototyper i Greenhouse, som er en egen seksjon for utvalgte kunst- og designhøgskoler, samt nyutdannede designere.

Pressevisning på KHiB sin stand torsdag 7. februar kl 13.

Ikke nøl med å ta kontakt for mer informasjon om produktene de stiller ut. 

Kontaktpersoner

  • Dave Vikøren, professor ved Avd. for design (Mobil +47 901 05 348)
  • Hans Wilhelm Grieg Teisner, studentkontakt (Mobil + 47 932 67 837)

Pressemeldingen som PDF-fil på norsk og engelsk.

Publisert: 27.01.2009 av admin Oppdatert: 19.03.2015 av admin