trøkk-16-prisutdeling-2007.jpg

2007: TRØKK16-prisen til finsk designer

Den nystartede norske designgruppen Trøkk16 delte lørdag 10. februar 2007 ut ’TRØKK16-prisen’ for første gang.

Bilde: Lars Urheim i Trøkk16 overrekker prisen til designer Tarmo Karhu fra Universitetet i Turku i Finland.

Trøkk 16-gruppen består av tidligere og nåværende KHiB-studenter.

Prisen på et diplom og 25.000 svenske kroner, gikk til den finske designeren Tarmo Karhu, fra Universitetet i Turku i Finland. Karhu leverte vinnerforslaget i en 72 timers designkonkurranse som Trøkk16 arrangerte i løpet av messen.

Designkonkurransen ble arrangert for å markere den offisielle lanseringen av Trøkk16. Målet med konkurransen, var å invitere til samarbeid mellom designere og produsenter, på tvers av landegrenser og faglige grenser. Trøkk16 er en gruppe som baserer seg på tett samarbeid både internt og med produsenter. Konkurransen skulle både gjenspeile dette, og åpne for ytterligere samarbeid med andre designere.

Oppgaven designerene på messen ble gitt, var å skape et møbelobjekt basert på
en patentert foldemekanisme som Trøkk16 har utviklet. Det ble levert inn 18 bidrag av svært ulik art i løpet av de tre dagene designerene hadde til rådighet. Tarmo Karhus vinnerforslag var en sammenleggbar trøe til bruk for å nå opp i høye skap og hyller. Juryen, bestående av Trond Atle Næsse, Steinar Hindenes og Johanna Nilsson, skrev i sin begrunnelse at vinnerforlsaget utnyttet foldeteknikken til fulle, og hadde godt potensiale for videreutvikling.

Nå håper både Trøkk16 og Tarmo Karhu at en produsent vil gripe fatt i løsningen og sette den i produksjon. Ett av målene med konkurransen var nettopp å legge til rette for samarbeid mellom produsentene og de uavhengige designerene på messen.

Utover å arrangere sin egen designkonkurranse, hadde TRØKK16 også sin egen stand på messen, der de viste besøkende et glimt inn i TRØKK16s univers. Nåværende KHiB-student og Trøkk16-medlem Petter Knudsen vant førstepremien i Luxos designkonkurranse for lampen 'Loop' . Prisen var på 50.000 svenske kroner.

TRØKK16 har kontorer i Bergen og Stavanger, og består av nåværende KHiB-studenter Eirik Helgesen, Petter Knudsen, Siv Lier Jahnsen og tidligere KHiB-student Lars Urheim.

Publisert: 28.01.2008 av admin Oppdatert: 19.03.2015 av admin