Marius-Sveen-Oerjan-Djoenne.jpg

Tidligere KHiB-studenter med suksess på møbelmessen

Designgruppene "Bare møbler" og "Tveit og Tornøe" stilte ut møblene sine på Stockholm Furniture Fair 2007. Begge designgruppene har utspring i Kunsthøgskolen i Bergen.

Bilde øverst: Ørjan Djønne og Marius Sveen i gruppen "Bare møbler" har med sin puff "Pop-up" som ble stilt ut på Fjord Fiesta/Mokassers stand i C-hallen. Foto: Astri Kamsvåg.

På produsentenes stands i C-hallen
Tre av produktene til Ørjan Djønne og Marius Sveen i "Bare møbler" ble vist av møbelproduktene Fjord Fiesta/Mokasser og RBM i C-hallen på messen. Ørjan og Marius gikk ut fra KHiB i 2004 med hovedfag. På standen til Fjord Fiesta/Mokasser ble puffen Pop-up lansert. Den var stilt ut som én- og toseter i sort stoff.

Ørjan Djønne - Flip and Fold 2007

- Puffen er tenkt som et suppleringsmøbel, sier Ørjan.

- Den er enkel i formen og har en liten psykisk støtte i ryggen. Han forteller at puffen ble laget på kunsthøgskolen allerede i 2003, og den ble vist også på 100 % Design som det het den gangen i London (nå 100 % Norway).

Benken "Flip and Fold" og bordet "Twisted Little Star" ble vist av RBM. - Det som er spesielt med "Flip and Fold" er at under- og oversiden glir over i hverandre. Den todimensjonale formen blir tredimensjonal når den brettes. Den har tre ulike sittehøyder og passer dermed både for barn og voksne, forteller Ørjan. Benken kan brukes på flyplasser eller i andre venteområder.

Bilde: Ørjan Djønne i "Bare møbler" med benken "Flip and Fold". Foto: Astri Kamsvåg.

Med egen stand i Greenhouse
Vis-a-vis KHiBs stand holdt "Tveit og Tornøe" til. Dette nyetablerte designfirmaet består av Atle Tveit og Lars Tornøe som gikk ut med mastergrad fra kunsthøgskolen våren 2006. Masterprosjektene deres var stilt ut på KHiBs stand ("Copenhagen" og "Ela Ela"). På sin egen stand viser de seks nye produkter: treknaggene "The Dots", stumtjeneren "Wild Bill", bordet "Deuce", hyllen og skjenken -40% og stolen "Baron II".

Bilde: Lars Tornøe (t.v.) og Atle Tveit fikk god respons på produktene sine i Stockholm. Foto: Peter Klasson.

Allerede første dagen fikk de napp hos ulike produsenter, men ingen kontrakter er skrevet under ennå, forsikrer de. - Dette lover bra, sier Lars. - Det er inspirerende å treffe mennesker som er oppriktig interessert i det vi har designet. Vi får se etter hvert om det kommer noe konkret ut av det, sier han nøkternt.

Bilde: Mange var interessert i den hvitlakkerte skjenken -40 som "Tveit og Tornøe" viste i Stockholm. Foto: fra www.tveittornoe.com

Tilbake til Stockholm-sidene

Publisert: 21.02.2007 av admin Oppdatert: 19.03.2015 av admin