INDY_Sofa.jpg

Pressemelding 01.02.2007: 17 designstudenter fra KHiB stiller ut på møbelmessen i Stockholm

- Det som er nytt i år er at interiørarkitektur-/romprosjektene får like stor utstillingsplass på Stockholm Furniture Fair som møbelprosjektene, forteller prosjektleder professor Dave Vikøren.

- Vi er spent på hva publikum synes om dette. For fjerde år på rad deltar studenter fra Kunsthøgskolen i Bergen (KHiB) på møbelmessen i Stockholm. 17 studenter med 18 prosjekter stiller ut i Greenhouse i perioden 7. - 11. februar 2007.

Dave_Vikoren.jpgDenne gangen er det en blanding av møbler og romprosjekt som stilles ut. Studentene har laget prototyper av møblene, og romprosjektene visualiseres ved hjelp av modeller og plansjer.

- Det som stilles ut en resultatene av en åtteukers prosjektperiode som begynte med en romlig oppgave med utgangspunkt i en bygning, sier Vikøren.

- Studentene utarbeidet innhold og konsept for bygningen. Deretter delte studentene seg i to: Noen valgte å arbeide videre med rom, mens andre bestemte seg for å designe møbler til bruk i rommet de hadde utviklet.

Dave Vikøren fortsetter:

- Vi har god erfaring med å stille ut på møbelmessen i Stockholm. Messen er en god arena for studentene å vise seg fram for møbelprodusentene på, og verdifulle kontakter opprettes. I fjor ble flere prosjekter plukket opp av produsenter.

To av møblene som stilles ut på messen, stolen "BAT" (Irene Birkeland) og stolen "Copenhagen" (Lars Tornøe) er allerede i ferd med å settes i produksjon. "BAT" stilles også ut på møbelprodusenten Eskoleias stand på messen.

I hovedsak er det tredjeårsstudenter på bachelorstudiet på fagområde møbel- og romdesign/interiørarkitektur ved Avd. for design som stiller ut. I tillegg er prosjektene til et par andreårsstudenter og noen masterstudenter også plukket ut til å delta.

KHiBs pressevisning:
KHiBs pressevisning finner sted fredag 9. februar kl. 14 på V02:12 i Greenhouse.

Andre viktige hendelser på messen:
- Designgruppen Trøkk 16 som består av nåværende og tidligere KHiB-studenter lanserer "Trøkk 16 Award" som er en 72-timers stunt-designkonkurranse med SEK25 000 som premie onsdag 7. februar kl. 13 (Scenen Entretorget).

-Prisutdeling av "Årets møbel" onsdag 7. februar kl. 14 (Greenhouse scene).

- Prisutdeling "Prixluxo designkonkurranse" på Luxos stand i belysningsdelen av messen onsdag 7. februar kl. 14:30. KHiB-studenter deltar i konkurransen.

- Den prestisjetunge prisen "The Nordic Design Award" deles ut onsdag 7. februar kl. 15 (Scenen Entretorget).

- Presentasjon av nye produkter på RBM stand torsdag 8. februar kl. 10. Tidligere KHiB-studneter Ørjan Djønne og Marius Sveen i Bare Møbler orienterer.

- Prisuttdeling "Best in Show" fredag 9. februar kl. 16 (Scenen Entretorget).

- Prisutdeling "Trøkk 16 Award" Lørdag kl. 15.30 (Scenen Entretorget) (se over).

Publisert: 28.01.2008 av admin Oppdatert: 19.03.2015 av admin