4

Høytidelig åpning av Masterutstillingen i design 2015

Fullt hus, taler, blomster og musikk. Masterutstillingen i design 2015 'Losing Touch?' åpnet for publikum på USF Verftet fredag 8. mai.

- Kultur, kunst og design bør være grunnleggende premiss for alle deler av samfunnet, sa fylkeskultursjef i Hordaland, Anna Elisa Tryti, som var kveldens hovedtaler under utstillingsåpningen.

Utstillingen er den tiende i rekken fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen (KHiB), siden den første avgangsutstillingen i 2006. Nylig ble KHiB omtalt som en av de beste designskolene i verden i den britiske avisen The Guardian.

Årets masterutstilling har fått navnet 'Losing touch?'. Tittelen peker på tendenser i samfunnsutviklingen studentene er kritiske til. De er opptatt av hvordan vi i vår digitale tidsalder står i fare for å miste kontakten med deler av virkeligheten. Alt fra fysiske ting som forsvinner, som pengesedler, papirbilletter eller håndskriften vår til møter mellom mennesker. Flere av prosjektene i årets utstilling er designløsninger som på ulike måter blir midler for å skape kontakt.

- Jeg vil oppfordre dere til å leve et spagatliv. Dere må gjerne ha en fot i Oslo, New York, Dubai el Bejing. Men jeg vil samtidig ønske at dere til enhver tid har en fot i Bergen, sa Tryti til avgangsstudentene i design.  

Utstillere:

Møbel- og romdesign/interiørarkitektur
Stine Knudsen Aas, Charlotte Lande Andersen, Marianne Brattebø, Caroline Langfeldt Carlsen, Isabelle Gelot, Jonas Loddengaard Henriksen, Marie Hovengen Møller, Svein Petter Knudsen, Hedda Torgersen

Visuell kommunikasjon
Daniel August Askeland, Balder Dysthe, Henriette Hukset, Magnus Nyquist, Sofie Mietke Rasmussen, Ann-Kristin Stølan, Sandra Marie Stølen

Åpning: fredag 8. mai 2014 kl. 17.30
Sted: USF Verftet, Georgenes Verft 12, Bergen
Utstillingsperiode: 8. - 19. mai

Åpningstider
Mandag - onsdag: kl. 11-17
Torsdag - fredag: kl. 11-20
Lørdag - søndag: kl. 12-17

USF

 

 

Publisert: 17.04.2015 av Gard Andreas Frantzsen Oppdatert: 09.09.2016 av Gard Andreas Frantzsen