Supper Club

Masterutstillingen i kunst 2014: Formidlingsprogram

MEAGHEA SKKLL RKGM MAH TNCA - Masterutstillingen i kunst 2014 arrangerer et formidlingsprogram parallelt med utstillingen for å fokusere på diskusjon og engasjement, ikke bare for kunstmiljøet i Bergen, men for hele byen.

Bilde: The Artists' Supper Club

Det interaktive, inkluderende og dynamiske programmet tar sikte på å få folk til å aktivt snakke om og tenke på kunsten som vises, og vil oppmuntre til gjentatte besøk gjennom utstillingens gang.

Programmet inkluderer: alternative omvisninger, musikkarrangement, matarrangement, filmvisninger og lesegruppen B-Open.

Alternative omvisninger
Studentene har invitert fagpersoner både fra innsiden og utsiden av kunstverdenen til å gi omvisninger på 1 time, gjennom et utvalg verk i utstillingen, med utgangspunkt i deres egne kunnskapsfelt. De vil presentere personlige tolkninger av arbeidene, med egne interesser og fagfelt som grunnlag for tilnærming til kunstverkene.

Disse omvisningene blir en anledning til å se utstillingen gjennom en annen persons blikk og å finne ut mer om kunsten, omviseren og dennes spesialitet i prosessen. Omvisningene er åpne for alle og vil være et nytt innblikk i den institusjonelle kunstopplevelsen. Omvisningene vil bookes etter førstemann til mølla-prinsippet, de vil vare én time og hver ta for seg omtrent 4 kunstverk. Det er 12 plasser på hver omvisning.

Omvisninger av
Fatima Hellberg (skribent/kurator), John Cussans (kunstner/skribent), Sarah Anne Szeltner (Wittgensteinarkivet), Marie-Louise Lorentzen(konservator), Geir Olve Skeie (Nevrolog), Henning H. Bergsvåg (poet/skribent), Robert Demeter (på tegnspråk) (flere kommer)

Musikkarrangement
MoE- lørdag 3. mai 2014, kl 15
Elin Vister DJ Sunshine - 17. april 2014, kl 18.30

Matarrangement
An Irish Lime- 16. april 2014, kl 15
The Artists' Supper Club vil servere en irsk/trinidadsk middag i forbinelse med Amber Abletts arbeid i Masterutstillingen, med fokus på ideer om kulturelle bevegelser, identitet og representasjon.

The Artists' Supper Club Tour­ -  27. april 2014, kl 15
En alternativ omvisning i utstillingen gjennom mat, og ved hjelp av smak skape en diskusjon rundt et utvalg av utstilte arbeider. The Artists' Supper Club vil lede en omvisning rundt i utstillingsområdet, og stoppe for å servere en rett foran hvert utvalgte verk. 

Filmvisninger
Visning av ronnie s- 26. april 2014, kl 14

Reading events - 3. mai 2014, kl 15

B-Open vil holde en diskusjon/lesesirkel som ser på formålet med Alternative omvisninger-programmet, og hvordan det har forsøkt å aktivisere Masterutstillingen.

BIOGRAFIER

The Artists' Supper Club
Gjennom en felles interesse for bevissthet, performance og mat ble The Artists' Supper Club dannet av to kunstnere, Amber Ablett og Stacy Brafield, begge masterstudenter ved KHiB.

The Artists' Supper Club organiserer arrangementer hvor de bruker matbordet, mat og smak som utgangspunkt for samtaler og deling og undersøkelse av ideer. Ved å plassere et matbord i en kunstutstilling skapes det komfortable, ufarlige og inkluderende omgivelser for mennesker til å tilbringe tid med og engasjere seg i arbeidene. For Masterutstilingen vil The Artists' Supper Club arrangere en omvisning for et utvalg kunstverk, ved hjelp av mat og smak.

Fatima Hellberg
Fatima Hellberg er en kurator og skribent basert i London, hvor hun er kurator hos Cubitt og assosiert kurator i Electra. Nylige prosjekter inkluderer 'Slow Runner: Her Noise Archive II' (Badischer Kunstverein, Karlsruhe, 2013); 'Otherwise Unexplained Fires' (24 Spaces, Malmö Konsthall 2013); 'Charming for the Revolution' (Tate Tanks, 2013); 'Toxic Play in Two Acts' (South London Gallery, 2013) og 'Constitution of the Damned' (Landings, Oslo, 2011). Fatima skriver for Frieze, Afterall Kaleidoscope og forskjellige selvstendige publikasjoner. Hun har en MA i kuratering fra Royal College og Art og studerte Visual Culture and the History of Art ved Oxford University.

John Cussans
John Cussans er kunstner, skribent og selvstendig forsker, og har stilt ut arbeider internasjonalt siden 1994. Mellom 2005 og 2011 var han Postgraduate Theory Coordinator ved Chelsea College of Art and Design, og i 2007 var han med å grunnlegge The Free School in New Dark Age, et lite, kostnadsfritt utdannelse/kunst initiativ som har vært aktivt i antikutt-protestene siden 2010. I desember 2009 og 2011 deltok han i Ghetto Biennalen på Haiti og startet en rekke samarbeidsprosjekter med det lokale videokollektivet Tele Geto. I 2012 var han medgrunnlegger av DRUGG  (Diagram Research Use and Generation Group), et tverrfaglig forskerinitiativ som undersøker diagrammers rolle i samtidskunst og utdannelse og i sammenlignende kunnskap. I dag er han gjestende stipendiat ved the Department of Visual Cultures på Goldsmiths.

Sarah Anna Szeltner
Sarah Anna Szeltner er født og oppvokst i Kassel, Tyskland, og studerte filosofi i tillegg til engelsk språk og litteratur på Universitet i Kassel. Etter at hun fullførte graden sin, flyttet hun til Bergen for å arbeide med en PhD-tese i filosofi ved Wittgensteinarkivet på UiB. I denne tesen undersøker hun Wittgensteins oppfatning av grammatikk, både fra et filosofisk og filologisk perspektiv. I tillegg til Tyskland og Norge, har Sarah også bodd i Australia og USA, og vil kalle seg selv for en reiseentusiast. Hennes andre interesser inkluderer musikk, poesi og utendørsaktiviteter.

Henning H. Bergsvåg
Henning H. Bergsvåg er en norsk forfatter basert i Bergen. Henning studerte ved Skrivekunstakademiet i Hordaland, og litteratur gestaltning ved Universitetet i Göteborg. Han var en av drivkreftene bak Bergen International Poetry Festival og er også aktiv i Den norske Forfatterforening. Et utvalg av diktene hans har blitt oversatt til svensk av forfatterne Fredrik Nyberg og Ulf Eriksson for tidsskriftene OEI og Horizon. Bibliografien inkluderer titlene Newfoundland (2000), Nattarbeid (2003), Nemesis (2007), Over elven Tweed (2010) og Den engelske hagen (2013), alle publisert av Gyldendal.

B-open
B- open er en organisasjon som annethvert år initierer og koordinerer åpne kunstnerstudio i Bergen og Hordaland. B- open organiserer årlig et seminar, og skaper dermed et forum for mangfoldig diskusjon om samtidskunst. B- open organiserer også månedlige studiesirkler i samarbeid med kunstnere i Bergen. B- open vil ta del i debatt og refleksjon rundt kunstneren som bidragsyter til samfunnet, og har som mål å organisere utfordrende, interessante og minneverdige arrangementer både for kunstfaglige og det generelle publikum. B- open ble startet og drives av de to kunstforeningene Bildende Kunstneres Forening Hordaland (BKFH) og Norske Kunsthåndverkere Vest-Norge (NKVN), i samarbeid med Hordaland Kunstsenter (HKS).

Geir Olve Skeie
Geir Olve Skeie er konsulent ved Nevrologisk Avdeling på Haukeland Universitetssykehus, professor på Griegakademiet - Institutt for Musikk og tidligere foreleser i logopedi på Institutt for biologisk og medisinsk psykologi, Universitetet i Bergen. Han er også pianist.

Under oppveksten kunne ikke Geir Ove bestemme seg for om han ville bli doktor eller musiker. Løsninger ble å gjøre begge deler - samtidig. Nå jobber han i feltet nevrologi og musikk, og forskningen hans er fokusert på oppfattelsen av musikk og hvordan musikk kan hjelpe ved behandling av nevrologiske sykdommer som Parkinsons og slag.

Robert Demeter
Robert Demeter studerer maleri ved Department for Creative Strategies i Bucharest, og er for tiden på utveksling ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen. Maleriene og skulpturene er refleksjoner rundt bakgrunnen hans; bade familiære forhold, og at han selv er døv. Omvisningen vil bli gitt på tegnspråk.

Marie- Louise Lorentzen
Marie- Louise Lorentzen jobber som konservator ved Universitetet i Bergen.

MoE
Det norske bandet MoE er kjent for å mikse de minimalistiske komposisjonene sine med alternative og eksperimentelle metoder som ikke passer inn rock-sjangeren. Med utallige samarbeid som overskrider grensene av rock og lyd, søker MoE absolutt tilstedeværelse i utførelsen av musikken. Høylytt og voldsomt forgriper de seg på sine instrumenter og bringer lytteren nærmere en sunn galskap. Strengt DIY-basert, fortsetter MoE å jobbe i et uforutsigbart, bråkete og mørkt landskap, med en bred musikalsk sult. Utallige artister og band har hatt en stor innvirkning på deres musikalske liv. MoE har eksistert siden 2008, og utgitt "Lies" (7", 2009), "It Pictures" (LP, 2011), og "Left to swallow" (12" ensidig LP singel, 2012). MoE/The Observatory split single, "David Yow" 7" og albumet "Oslo Janus" ble utgitt i 2013.

Les mer på utstillingens egen nettside: www.masterutstillingen2014.com

Logo Bergen Kunsthall 610

Publisert: 02.04.2014 av Astri Kamsvåg Oppdatert: 19.03.2015 av admin