fotografi-arbeidsrom.jpg

Verksteder og tjenester på fotografi

Verkstedene på fotografi består av filmframkallingsrom, mørkerom farge, mørkerom svart-hvitt, fotostudio og dataverksted.

Bjarte Bjørkum er verksmester på fotografi. Han gir studentene opplæring på de ulike verkstedene og spesialrommene.

Materialsalg
Film og fotopapir kan kjøpes av verksmester Bjarte Bjørkum. Han tar også imot betaling for utskrifter.

Åpningstid verksmester
Bjarte Bjørkum treffes mandag - torsdag kl. 09.00-15.30.

Sted
Vaskerelven 8, første etasje (innerst i grafikkverkstedet).

Innføringskurs
Innføringskurs for de ulike rommene holdes hver høst. De rene verkstedskursene er bare åpne for studenter på bachelorstudiet i fotografi og for masterstudenter i kunst. Egne kurs for studenter fra andre studier ved KHiB blir arrangert. Det er fint om studentene melder inn ønsker til faglærerne sine, slik at de kan bestille kurs fra fotografi til ulike disipliner.

Fotoverksted-1_fullbreddeformat.jpg

Fotostudio
Fotostudioet er et relativt velutstyrt rom med sømløs overgang fra hvit fondvegg til hvitt gulv. Her fins både studioblitser og vanlige fotolamper. Man får adgang etter å ha gjennomgått lyssettingskurs.

Fotoverksted-2_fullbreddeformat.jpg

Filmframkallingsrom
Filmframkallingsrommet er åpent for alle som har gått kurs i bruk av filmframkallingsmaskinen med verksmester på foto. Her kan man framkalle film i alle formater, både i farge og svart-hvitt.

Fotoverksted-3_fullbreddeformat.jpg

Dataverksted
Dataverkstedet er et rent bildebehandlingsverksted. Maskinene er ikke satt opp for annet enn bildebehandling. Her fins også to fargeskrivere: en i bredde 60cm og en i bredde 111cm. Fargeskriveren med bredde 60cm kan betjenes av studentene etter en innføring fra verksmester på foto. Den store fotoskriveren betjenes kun av verksmester på foto. Utskrift etter avtale. Vi har mulighet for å skrive ut på både vanlig fotopapir og baryttpapir, både blank og matt overflate.

Fotoverksted-4_fullbreddeformat.jpg

Fotoverksted-5_fullbreddeformat.jpg

Fargemørkerom
I fargemørkerommet kan man lage analoge fargekopier fra alle filmformater, på papir opp til 50x60cm. Fargemørkerommet er åpent for alle som har fullført kurs i fargekopiering.

Fotoverksted-6_fullbreddeformat.jpg

Mørkerom
Mørkerommet for svart-hvitt har alt utstyr som er nødvendig for å kopiere svart-hvittfotografier. De som ønsker tilgang her, må få en innføring av verksmester på foto.

Fotoverksted-8_fullbreddeformat.jpg

Fotoverksted-7_fullbreddeformat.jpg

Publisert: 30.09.2011 av Peter Klasson Oppdatert: 19.03.2015 av admin