Kurs i motion graphics januar 2011

Særlig fokus på nye digitale medier på bachelorstudiet i visuell kommunikasjon

Etter at KHiB åpnet for en større satsning på nye medier har det blitt fokusert mye mer på digitale medier som motion graphics, 3D design og interaktive løsninger.

Visuell kommunikasjon utgjør et sammensatt fagfelt som ved KHiB inkluderer såkalte nye medier i høy grad.

Også fagstaben er styrket for å kunne oppfylle kravene til et bachelorstudium av et slikt format, bl.a. har førsteamanuensis Torkell Bernsen gått fra en deltidsstilling på 20% til en full stilling. Han har tidligere vært arbeidet i animasjon- og filmproduksjonsselskapet Bug i Bergen og hos dataspill-produsenten Funcom i Oslo. Amber Frid-Jimenez fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) begynte høsten 2010 som førsteamanuensis i en 50%-stilling. I tillegg er høgskolelektor Per Aarvik og Kate Madsen ressurser på fagfeltet.

God oppstart
Bernsen er fornøyd med hvordan oppstarten og det faglige tilbudet har blitt gjennomført.

- Studentene har hittil i studieåret fått jobbet seg inn i fagområdene typografi, illustrasjon, motion graphics, klassisk animasjon, karakterutvikling og tegning, forteller Bernsen.

Det sentrale med dette nye bachelorstudiet er å utdanne reflekterte og nytenkende designere med innsikt i bredden og sammenhengen mellom ulike fagområder på designfeltet.

students-workshop.jpg

Bilde: en bachelorstudent forteller om prosjektet sitt, og får innspill fra faglig ansatte og medstudenter. Foto: Peter Klasson

Publisert: 16.02.2011 av admin Oppdatert: 19.03.2015 av admin