herbert-wiegand.jpg

Herbert Wiegand

Førsteamanuensis
Telefon:55587436
Epost:herbert.wiegand[at]khib.no
Kontor:Femte etasje, Vaskerelven 8

Herbert Wiegand er tilknyttet Fagområde grafikk

Herbert Eugen Wiegand fikk sin utdanning som billdehugger ved Hochschule der Künste Berlin (nå UdK Berlin) og sluttet som «Meisterschüler» 1985. Han var med-grunnlegger av produsentgalleriet Wissarth, Berlin, som han var med å drive fra 1983-88. Siden har han   fått ulike stipend, bl.a. DAAD-Stipend og arbeidstipend fra byen Berlin. Han utstilt både nasjonalt og internasjonalt med tyngdepunkt i Tyskland og Norge og har utgitt en rekke kataloger, bl. a. ti separatutstillings-kataloger. Han har undervist både skulptur og grafikk ved Technische Universität Berlin, Kunstskole Ålesund, Goethe-Universität Frankfurt og Kunsthochschule Weissensee Berlin og har jobbet i utsmykkingskomitéen i Berlin (KIÖR) siden 1996.

Wiegand jobber stort sett med skulptur og grafikk siden 80tallet og har et utpreget interesse i å videreutvikle grafisk arbeid i retning av grafisk installasjon, skulptural grafikk, bok og animasjon. Utover det fokusserer han på interdisciplinært arbeid og har jobbet mye innen utsmykking både med realiserte arbeider og utkast samtidig som han jobber som konsulent.

Hans verk er kjøpt inn av Berlinische Galerie (Berlin), Deutsche Bank (Frankfurt), Norsk Kulturråd, Museum van Bomel - van Dam (Venlo, NL), Landesbank Berlin, Herzog-Anton-Ulrich-Museum (Braunschweig, D), Sandøy Kommune, m.m.

Herbert Eugen Wiegand er representert av Galerie Kai Hilgemann, Berlin

Les mer på

www.herbert-e-wiegand.de

Publisert: 12.10.2011 av Peter Klasson Oppdatert: 04.11.2016 av admin