Tryti _Rom 8_2015

Utstilling om nybygget i Rom 8

Høsten 2017 flytter Kunst- og designhøgskolen i Bergen inn i et nytt bygg i Møllendal, tegnet av arkitektkontoret Snøhetta. I desember 2015 laget KHiB en utstilling om bygget i Rom 8 i Vaskerelven.

Byråd for byutvikling Anna Elisa Tryti holdt en inspirerende tale under preåpningen av utstillingen om nybygget. Foto: Gard Andreas Frantzsen, KHiB.

"Med Kunst- og designhøgskolens nye bygg i Møllendal får vi et bygg som er skreddersydd for å drive kunst- og designutdanning på høyeste nivå. I dette enestående bygget vil vi videreutvikle vårt sterke fagmiljø som utfordrer etablert praksis, er nytenkende innenfor kunst- og designfeltet og øke kunnskap om og formidling av resultater fra kunstnerisk utviklingsarbeid", skriver rektor Gerd Tinglum ved Kunst- og designhøgskolen i brosjyren til utstillingen, som sto i Rom 8 fra 5. - 28. desember 2015.

Se brosjyren her.

Se arkitektfaglig begrunnelse fra Snøhetta her.

I utstillingen ble det blant annet vist en modell av det nye bygget, aluminiumsplatene bygget skal kles inn i og plantene som landsskapsarkitektene har plukket ut til uteområdene.

Se bilder fra utstillingen her:

Publisert: 22.01.2016 av Mia Kolbjørnsen Oppdatert: 27.04.2016 av Gard Andreas Frantzsen