tinglum_kranselag_10.12.15

Feiret kranselag i Møllendal

10. desember 2015 inviterte Statsbygg til kranselag for Kunst- og designhøgskolen i Bergens nye bygg i Møllendal. Flagget var heist i toppen av råbygget, som vil stå ferdigstilt i januar 2016.

Bilde: Rektor Gerd Tinglum ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen var blant talerne under kranselaget.

Det var dekket med hvite duker i den gamle industrihallen, som ligger på nabotomten til nybygget. Alle som har vært med på arbeidene var invitert til fest. Prosjektsjef Hans Thomas Holm fra Statsbygg var første taler og gratulerte alle med det gode arbeidet som har vært gjort. Ikke minst at det har gått utrolig fort.

- Vi bygger på noe som skaper oppmerksomhet, sa Holm til forsamlingen.

- Vi ser nå konturene av det som kommer til å bli en av verdens flotteste kunst- og designhøgskoler. Dette bygget betyr at vi kan ta fatt på en ny æra for kunst- og designfeltet i Bergen. Det kommer til å gi ringvirkninger både nasjonalt og internasjonalt, sa rektor Gerd Tinglum ved Kunst -og designhøgskolen i Bergen (KHiB) i sin tale, der hun takket både Statsbygg og Snøhetta for godt samarbeid.

På talerlisten ellers sto byggeleder Ronny Abrahamsen og Astrid Renata Van Veen, arkitekt fra Snøhetta. Van Veen har fulgt prosjektet helt siden Snøhetta vant arkitektkonkurransen i 2005 og hadde med en presentasjon med høydepunkt fra historien som har gått.

Se bilder fra kranselaget her:

Publisert: 10.12.2015 av Mia Kolbjørnsen Oppdatert: 27.04.2016 av Gard Andreas Frantzsen