Tone Saastad: Forskyvninger

Tone Saastad, Førsteamanuensis ved fagområde tekstil, har publisert boken "Forskyvninger" med undertittelen "En kunstnerisk arbeidsprosess tur-retur". Boken omhandler loggboken som en egen form for kunstnerisk arbeidsmetode.

 

Forskyvninger
En kunstnerisk arbeidsprosess tur/retur
norsk tekst

Displacements
An Artistic Work Process - There, and Back Again
engelsk tekst

Tone Saastad (2007)
ISBN 978-82-8013-065-5
Pris NOK 200

NB! Norsk utgave UTSOLGT

Boken, som er et resultat av Saastads FoU-arbeid de siste årene, omhandler loggboken som en egen form for kunstnerisk arbeidsmetode. Hensikten er å gi leseren et konkret innblikk i hvordan et kunstverk blir til og hva som ligger bak det en ser, i denne sammenheng vil det si den kunstneriske prosessen og arbeidsinnsatsen bakenfor selve resultatet, det visuelle uttrykket.

"Forskyvninger" gjengir både Saastads egen loggbok i tillegg til hennes betraktninger rundt skriving som kunstnerisk refleksjonsgrunnlag. Boken er rikt illustrert med eksempler fra Saastads arbeidsprosess. "Gjennom sin forskning og sitt essay har Tone Saastad gitt oss et innsiktsfullt eksempel på både hva kunstnerisk kreativitet og kunstnerisk forskning kan være." (Sitat fra bokens forord, skrevet av professor Søren Kjørup).

Tone Saastad er Førsteamanuensis ved fagområde tekstil, Avd. for spesialisert kunst.

------------------------------------------------------------

Buy this publication: Order this publication by email to khib@khib.no or by visiting KHiB in Strømgt. 1, Bergen.

Publisert: 05.08.2010 av admin Oppdatert: 19.03.2015 av admin