Mogstad-bokomslag-2011.jpg

Jon Arne Mogstad: El Greco Revisited

Prosjektet er en undersøkelse av maleri gjennom maleri. Prosjektet er en undersøkelse av maleri gjennom maleri. Utgangspunktet er et maleri av El Greco og amerikansk 50-60-tallskunst.

El Greco Revisited

Jon Arne Mogstad (2011)

ISBN 978-82-8013-081-5

Pris: NOK 200,- / 25 euro
Bestill boken på khib@khib.no eller 55 58 70 00.

------------------------

Mikkel Bogh, kunsthistoriker og kunstkritiker og rektor på Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler i København, beskriver Jon Arne Mogstads arbeider slik i artikkelen "Konflikt og kontinuitet" i boken:

"Men malerierne står netop ikke alene. De kommunikerer tværtimod med andre værker, med en kunsthistorie og en billedkultur som de vender og drejer, bearbejder og forskyder, benægter og bekræfter. Det forhold som Jon Arne Mogstads arbejder etablerer til denne historie, er præget af lige dele orientering og desorientering, lige dele konflikt og kontinuitet, lige dele differens og sammenhæng. Inden for denne horisont opfinder de deres eget sprog. Hver gang på ny."

Jon Arne Mogstad skriver i forordet "Mellomrom og Giant Steps":

"På den andre siden ser jeg Tintoretto og El Greco som forløpere til mange tegneserier som Fantomet, Supermann og Sin City - store kontraster mellom lys og skygge, ganske rå forenkling og flere perspektiv i samme "rute". Et av Tintorettos malerier fra Accademia i Venezia ligner slik på en Fantomet-tegning at det til og med har den riktige blåfargen i trikoten. Og fra tegneserier kommer man jo raskt over i Pop Art. Dette blir vel mer et Giant Step enn et mellomrom."

Boken ble lansert 9. februar 2011 i visningsrommet Rom8 i Vaskerelven 8.

Publisert: 23.02.2011 av admin Oppdatert: 19.03.2015 av admin