Turrell på befaring i Øystese. Bilde tatt av Helga Nyman i 2012

AVLYST: Seminar om James Turrell sitt nordligste Skyspace i Øystese

AVLYST! Kabuso, VISP og Kunst- og designhøgskolen i Bergens seminar 11. november tilknyttet den anerkjente kunstneren James Turrells nye kunstverk 'Hardanger Skyspace' i Øystese.

Foto: Helga Nyman

Seminaret er dessverre avlyst.

Det permanente kunstverket 'Hardanger Skyspace' befinner seg på en strand få meter fra kunsthuset Kabuso. Verket er et av høydepunktene idet Kabuso markerer sitt 10 års jubileum. Planene for verket ble igangsatt allerede i 2012. Turrells kunst utforsker lys og farge i installasjoner som befinner seg i skjæringspunktet mellom kunst og arkitektur.

Seminarets foreløpige heldagsprogram vil starte med en opplevelse av 'Hardanger Skyspace' i tidlig morgenlys. Seminaret er tematisert rundt farge og lys i ulike media. Det blir foredrag og presentasjoner av filosof Christian Lysvåg, billedkunstner Toril Johannessen, billedkunstner og kurator i KORO Per Hess, samt billedkunstner og tidligere stipendiat ved KHiB HC Gilje. Seminaret avsluttes med paneldiskusjon og et besøk i 'Hardanger Skyspace' i kveldslys.

Les mer om James Turrell her

For informasjon og påmelding ta kontakt med anne-len.thoresen(at)khib.no

KHiB vil sette opp busstransport frem og tilbake til Øystese.

Publisert: 23.09.2016 av Jane Sverdrupsen Oppdatert: 17.10.2016 av Mia Kolbjørnsen