Hedda Torgersen Statsbyggs Pris 2015Web

Hedda Torgersen fikk pris fra Statsbygg

Avgangsstudent Hedda Torgersen fra Avdeling for design ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen (KHiB) er tildelt Statsbyggs studentpris for fremragende interiørarkitektur.

Bilde: Hedda Torgersen under prisutdelingen på USF Verftet. Foto: Gard Andreas Frantzsen

Torgersen får prisen, som er på 20 000 kroner, for sitt masterprosjekt i fagområdet Møbel- og romdesign/interiørarkitektur. Prosjektet har tittelen "Fra Munch til mangfold" og handler om hvordan man kan skape en møteplass som gjennom aktiviteter bygger broer på tvers av kulturer og sosial bakgrunn. Torgersen har konkret tatt utgangspunkt i Munchmuseet på Tøyen i Oslo.

- Jeg er helt skjelven. Det var overraskende å vinne. Jeg synes det var fint bare å være nominert. Men veldig å gøy å få så fin tilbakemelding på arbeidet mitt. Juryen har satt seg godt inn i prosjektene og vurdert dem nøye. Det er fint at andre ser verdien av det jeg har gjort, sier Hedda Torgersen.

Gjennomarbeidet

Statsbyggs jury har bestått av Miriam Løken Nielsen, overarkitekt ved
Faglig ressurssenter, arkitektfaglig seksjon, Kristi Nyblin, eiendomsforvalter ved Eiendomsavdelingen og Gisle Erlien, avdelingsdirektør ved Faglig ressurssenter, arkitektfaglig seksjon.

- Hedda Torgersens prosjekt er et fint og gjennomarbeidet eksempel på framtidig bruk av Munchmuseet som en lavterskel- møteplass for barn, ungdom og familier i bydelen. Kandidaten har tatt tilbake opprinnelige arkitektoniske kvaliteter i bygningen, og tilført et kreativt og godt utformet register av nye elementer og installasjoner, sa Torbjørn Iversen, fungerende forvaltningssjef i Statsbygg, som delte ut prisen på vegne av juryen.

Les hele begrunnelsen her.

I tillegg til Torgersen var det tre andre nominerte kandidater til prisen. Det var Charlotte Lande Andersen, Marianne Brattebø og Marie Hovengen Møller.

Se juryens omtale av alle de nominerte her.

Avgangsstudentene ved Avdeling for design stiller ut sine prosjekter på USF Verftet på Masterutstillingen i design 2015, som åpner fredag 8. mai kl. 17.30. Utstillingen står til 19. mai.

Les mer om alle prosjektene på utstillingens hjemmesider.

Hedda Torgersen Statsbyggs Pris 2015 GruppebildewebEn glad prisvinner Hedda Torgersen, flankert av f.v. Einar Wiig, masterkoordinator ved KHiB og Torbjørn Iversen, fungerende forvaltningssjef i Statsbygg. Foto: Gard Andreas Frantzsen

Publisert: 08.05.2015 av Mia Kolbjørnsen Oppdatert: 08.05.2015 av Mia Kolbjørnsen