Stockholm2015_vinnere

Stockholm 2015: KHiB-studenter utvalgt av svensk møbelprodusent

Bachelorstudentene Tuva Rivedal Tjugen og Vilde Øritsland Houge er valgt ut til å arbeide videre med den svenske møbelprodusenten Lammhults.

Bilde: Glade vinnere av et års samarbeid med den anerkjente svenske møbelprodusenten Lammhults. F.v: Tuva Rivedal Tjugen og Vilde Øritsland Houge.

For tolvte år på rad deltar bachelorstudentene ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen (KHiB) på Nordens viktigste møbelmesse: Stockholm Furniture Fair. Les mer her.

I år tar studentenes bidrag utgangspunkt i en utfordring fra Lammhults. Gjennom prosjektet «X-Works 2.0» har den svenske møbelprodusenten invitert studenter fra tre nordiske skoler til å konkurrere om fremtidig samarbeid med dem.

Lammhults har nå plukket ut fem studenter de ønsker å arbeide videre med. To av disse er fra KHiB. Det er Tuva Rivedal Tjugen, som bidrar med benken Diversity og Vilde Øritsland Houge, som bidrar med balansemøbelet Pow. Se juryuttalelsene.

- Lammhults er en flott, svensk produsent med lange tradisjoner innenfor nordisk møbeldesign. Det ligger store muligheter i dette for studentene, sier professor Dave Vikøren, som har vært prosjektleder.Publisert: 04.02.2015 av Mia Kolbjørnsen Oppdatert: 19.03.2015 av admin