KU-ledere.jpg

Ny ledelse ved Avdeling for kunst

Eamon O´Kane og Anne Helen Mydland har takket ja til å fungere som dekaner ved Avdeling for kunst frem til ny dekan er på plass.

Bilde: Nye ledere ved Avdeling for kunst. F.v. Christine Hansen, Anne Helen Mydland og Eamon O´Kane. Foto: Gard Andreas Frantzsen.

Mari Aarre, som har vært dekan, har valgt å fratre stillingen. Det søkes nå etter ny leder for avdelingen. Les utlysningen her.

KU-ledere ved Avdeling for kunst, professor Eamon O´Kane og professor Anne Helen Mydland, skal fungere som dekaner ved avdelingen og førsteamanuensis Christine Hansen blir i denne perioden leder for kunstnerisk utviklingsarbeid (KU). - Vi er veldig lei oss for at Mari Aarre slutter. Hun har gjort en veldig god jobb med å få til gode og bærekraftige strukturer ved avdelingen. Den nye dekanen som blir ansatt vil møte en mer strukturelt avklart avdeling, og med en stab der alle gir sitt ytterste, sier de nyslåtte dekanene.Avdeling for kunst har vært gjennom en større omstrukturering de siste tre årene, siden Avd. kunstakademiet og Avd. for spesialisert kunst ble slått sammen til Avdeling for kunst i 2012. Les mer om dette her.

- Vi mener at de verste "barnesykdommene" i sammenslåingsprosessen er over og vil få takke Mari for å ha gjort en stor og viktig jobb med dette, sier Mydland og O´Kane.

Skal evaluere erfaringeneSammenslåingen kom som et faglig ønske om mer samarbeid og fokus på å få fagstabens kunstneriske utviklingsarbeid enda bedre integrert i undervisningen. 

- Store KU-prosjekter som Topographies of the obsolete og Re: place har virkelig vist oss potensialet i den nye strukturen, sier Mydland, som var med i arbeidsgruppen som utformet grunnlaget for sammenslåingen.

- Du kan si vi laget skjelettet. Siden har vi arbeidet med å fylle inn resten, basert på faktiske erfaringer. Vi begynner å høste fruktene nå, sier hun.

Sammen med O´Kane ser hun frem til å føre dette arbeidet i havn til ny ledelse er på plass.

- I første omgang skal vi sammen med staben evaluere erfaringene vi har gjort oss med sammenslåingen så langt. Vi kommer til å fortsette Aarres gode arbeid med å gjøre avdelingsstrukturene bærekraftige og tydeliggjøre rammer, slik at den nye ledelsen kommer til en avdeling hvor alt det bra arbeidet som foregår innen KU og undervisning kan være i fokus, sier Mydland.

Samkjørte i nytt byggBygging av nytt bygg, der hele Kunst- og designhøgskolen skal samlokaliseres i Møllendal høsten 2017, er for alvor kommet i gang. O´Kane kommer til å ha spesielt fokus på dekanarbeidet som kreves i denne forbindelse. 

- På mange måter peker vår nye avdelingsstruktur frem mot at vi om bare et par år skal samlokaliseres i et helt nytt og unikt bygg. Ting henger sammen, sier O´Kane.

Kunstnerisk utviklingsarbeid i sentrum


Stillingene som KU-ledere er også utlyst. Les utlysingen her. Inntil videre går Christine Hansen inn i rollen som KU-leder ved avdelingen. 

- Jeg kommer til å arbeide med KU-søknadene, rettlede staben i forhold til deres prosjekter og arbeide med undervisningskalenderen. Jeg vil fortsette arbeidet med å få integrert KU-prosjektene i undervisningen, sier Hansen.

Ved Avdeling for kunst møter studentene en avdeling som er tverrfaglig i sin grunntone, en avdeling der studieplanene setter studentenes egen praksis i sentrum.

- Vi ser at vi rekrutterer studenter på at vi ikke har adskilte program. Vi er kjent for hybriditet og åpenhet. Det er et krevende studium, men studentene får også mye veiledning og oppfølging. Vi gjør dem i stand til å navigere i sitt eget kunstnerskap, sier de nye lederne ved Avdeling for kunst.

Publisert: 17.02.2015 av Mia Kolbjørnsen Oppdatert: 19.03.2015 av admin