Stocholm_2014_.jpg

Stockholm 2014: Stemningsskapende romlige elementer

For ellevte året på rad har bachelorstudentene ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen kvalifisert seg til å delta på Stockholm Furniture Fair. Dette er den viktigste arenaen for møbelprodusenter og designere i Norden. Messen foregår 4.-8. februar 2014.

Stockholm Furniture and Light Fair er verdens største møteplass for nordisk design. Her får studenter og nyetablerte designere en unik mulighet til knytte kontakter blant produsenter og til å vise seg fram for presse og andre innenfor bransjen. Messen har i dag posisjonert seg den viktigste messen for skandinavisk design i verden.

Messen er en god arena for studentene å vise seg fram på, og de knytter verdifulle kontakter. På messen i fjor vakte studentarbeidene stor oppmerksomhet, og flere av disse prototypene har blitt vist på andre internasjonale utstillinger i 2013, blant annet under The London Design Festival i september i 2013.

De tolv studentene i år presenterer objekter som er lekende, eksperimentelle og fremtidsrettede. Studentene er opptatt avstemningsskapende, romlige elementer og viser tolv prototyper av sittemøbler, bord og belysningsarmaturer. Materialene er laminert tre, formpresset filt, glass, porselen og metall.

Møblene som vises i Greenhouse er fullskala prototyper laget av studentene, hovedsakelig i kunst- og designhøgskolens verksteder.

De 12 studentene går tredjeåret på bachelorstudiet i design med fordypning i møbel- og romdesign/interiørarkitektur ved KHiB.

Pressevisning
Onsdag 5. februar 2014 kl. 13, stand nr.VH01:48, Greenhouse, Stockholm

Kontakter
Presseansvarlig utstiller Lorraine Mary Bracken: 45 04 11 88 / lorrainemary.bracken[at]khib.no
Informasjonsleder KHiB, Astri Kamsvåg: 93 03 43 30 / ak[at]khib.no
Prosjektleder professor Dave Vikøren 901 05 348 / dv[at]khib.no

Kunst- og designhøgskolen viser disse møblene i Stockholm  4.-8. februar 2014:

Anne Mjåseth_DSC1421.jpg

Anne Mjåseth: Beem
"Beem" er en gyngestol der dens beveglige armlener skaper variasjon i både stilling og utseende. Med formfilt, ullstoff og eik som hovudmaterial får den et varmt og lunt uttrykk samtidig som den skarpe og kantete konstruksjonen gir den et spennende preg. Stilen og størrelsen gjør at den kan passe i en stue, til og med i en gang eller kanskje i barneværelset?

Materialer: stolsete: PET formfilt, ullstoff, lær, stolbein: eik
Mål: Stolhøyde: 980 mm/Bredde 500 mm
Sittehøyde: 440 mm/ Dybde 700 mm

Kontakt: 41540674 / annemjaseth[at]hotmail.com

Takk til Gudbrandsdalens Uldvarefabrik

Last ned høyoppløselige bilder

Andreas-Sønstabø-Østebø_one-by-one.jpg

Andreas Østebø: One by one
"One by one" er en dimbar gulvlampe. De ti porselenskoppene lyser alle på likt, men slukker en etter en når man trekker i håndtaket og fører dem over hjulet. Den salmiakkbehandlede eiken og porselenskoppene er forbundet med dreide messingaksler, noe som gir lampen et industrielt men likevel poetisk preg.

Mål: H: 1440 mm / Ø 300
Materialer: salmiakkbehandlet eik, matt porselen og dreid messing

Kontakt: 902 79 395 / post[at]a-form.no / www.a-form.no

Takk til Sarah Reed Ceramics

Last ned høyoppløselige bilder

Tea Skog_DSC1362.jpg

Tea Skog: Bibbi
Fra en naiv tegning til en solid konstruksjon, "Bibbi" er en stol som gir deg mulighet til å være i bevegelse mens du sitter. Konstruksjonen er bygget opp av bøyde stålrør som gir tekstilen anledning til å henge fritt og skape setet.

Materialer: stålrør Ø: 19, bomull (forskjellige tekstiler kan brukes)
Mål: H: 900 mm, L: 850 mm, B: 600 mm

Kontakt: 94895426 / teaskog[at]live.no

Takk til Seilmaker Iversen og Benjamin Rodgers

Last ned høyoppløselige bilder

Christoph Steiger__DSC1178.jpg

Christoph Steiger: Pi
"PI" er designet som en spisebordstol. Stolen er konstruert fra et rør i tre, noe som gjør produksjonen lett, og skaper en unik karakter. Noen av stolens detaljer er basert på ideen om et puslespill. Dette bygger opp under den lekne filosofien bak stolen

Materialer: walnøtt, tekstil
Mål: H: 800 mm, B: 400 mm, D: 400 mm

Kontakt: 45667769 / christophsteiger[at]bluewin.ch /
www.christophsteiger.com

Last ned høyoppløselige bilder

Fredrik Bull__DSC1252.jpg

Fredrik Bull: Luk
Messing, karbon og papir er materialene i lampen Luk. Konstruksjonen er naken, og holder ingenting tilbake. Luk skal sveve og gjerne i en vinkel som passer deg, lampen kan med et lett grep justeres med de små hullene i "messingkroppen". Luk sender lys fra pæren til reflektoren også ned på skjermen. Dette skaper et naturligt gyldent lys fra messingen.

Med en enkel form er ideen bak Luk at man hele tiden skal kunne fornye produktet. Det er lett å bytte skjerm og staver og på denne måten kan man skape sin egen versjon av Luk og til enhver tid kunne tilpasse produktet til alle rom og skape ulike stemninger. Luke kan henge alene eller sammen i en gruppe og fungerer like godt i offentlige miljøer som i private hjem.

Luk spiller på nostalgiske minner om drømmen å være en Jedi-ridder i Star Wars, slik Luke Skywalker ble. Formen er inspirert av  futurismen og 60-tallets romantiske drøm om fremtiden.

Materialer:
Lampe:
karbon Stenger 4mm,messing rør 42mm, dreid messing bolt, spunnet messing reflektor 120mm i diameter,  messing rør 4,7mm og messing bolt 3,9mm
Skjerm:
papir tekstil. maljer messing 4mm                      
Pære:
Philips Crown Mirror 40w E27
Mål: L 500mm/ Skjerm 375mmx375mm

Kontakt: 40727230 / bullbekk[at]gmail.com

Takk til Nomek AS, Astrup AS

Last ned høyoppløselige bilder

Lotte Sekkelsten Østby__DSC1274.jpg

Lotte Sekkelsten Østby: Funkle
Funkle er et bord inspirert av barndomsminner og fascinasjonen jeg hadde for edelstener, smykker og andre skinnende objekter. Det representerer en tid fylt av lek, trygghet og ingen bekymringer. Funkle er lagd i stål, men kan gjerne produseres i andre materialer.  Bordet kan brukes som et lite kaffe- eller sidebord, og passer godt både i private hjem og offentlige miljøer.

Materialer: stål
Mål: H: 450mm L: 820 mm B: 480 mm

Kontakt: 91627698 / ls.ostby[at]gmail.com

Last ned høyoppløselige bilder

Karen Ingeborg Naalsund_DSC1470.jpg

Karen Naalsund: Stockholm
"Stockholm"-stolen er perfekt om du ikke ønsker mange forskjellige stoler, eller ganske enkelt ikke har plass til det. Det er både en lounge og spisestuestol. Enkle grep transformerer stolen. PET-filten gir setet et naturlig spenst, mens beina av lønn gir stabilitet og styrke.

Materialer: PET-filt, lønn, tekstil
Mål: H: 760 - 800, D: 460, B: 480

Kontakt: 928 306 05 / kinaalsund[at]hotmail.com

Takk til Gudbrandsdalens Uldvarefabrik

Last ned høyoppløselige bilder

Lorraine Mary Bracken_DSC1349.jpg

Lorraine Bracken: Nemo-kolleksjonen
Inspirasjonen til kolleksjonen kom fra skapninger som bebor våre hav, fra det iskalde dypet av Arktis til det tropiske vannet i Stillehavet. Gjennom å kombinere kontrasterende materialer, teksturer og farger, ble dette oversatt til en serie lamper. Med elegante bein i bøyd stål og formpresset filt skaper de lette manetlignende lampene både stemning og funksjonell belysning, samtidig som skjermene fungerer som lydabsorbenter. Lampene kommer i tre størrelser og har individuelle navn som matcher deres virkelige motstykker: den høye "Man-o-war", den mellomstore "Box" og den korte "Moon". Enten stående alene eller som en familie, skaper "Nemo"-lampene karakter og varme til ethvert hjem.

Materialer: Skjerm: PET filt (forslaget ville være å bruke Eco-felt)
Ben: 6mm stål bolt.
LED pærer  50/60 Watt (høy og medium 1 x E27, korte 2 x E14)
Mål høy: H 1400 mm / skjerm diam. 200 mm
Mål medium: H 980 mm / skjerm diam. 320 mm
Mål lav: H 200 mm / skjerm diam. 420 mm

Kontakt: 45041188 / lorraine.m.bracken[at]gmail.com /
lorrainembracken.wix.com/portfolio

Takk til Billlakkspesialisten AS, Mark Iversen Elektrisk og Grant R McDermott

Last ned høyoppløselige bilder

Rikke Frafjord Ørstavik__DSC1306.jpg

Rikke Ørstavik: Hi
"Hi" er inspirert av alle de andre barstolen i verden som mangler  prikken over i'en. Målet var å designe en barstol som gjør at du føler deg elegant og vel mens du sitter på den. Den lar deg sitte komfortabelt i lengre perioder.

Materialer: stål, kryssfiner, skum, tekstil
Mål: H: 980 mm, D: 400 mm, B: 470 mm

Kontakt: 986 30 754 / rikke.orstavik[at]gmail.com

Takk til Gudbrandsdalens Uldvarefabrik

Last ned høyoppløselige bilder

Sarah Marie Nielsen_DSC1321.jpg

Sarah Maria Nielsen: Andhere
Idéen til denne loungestolen springer ut fra en fasinasjon for trillebåren og dens multifunksjoner sett med et barns øyne. En trillebår, et mobilt verktøy og et transportmiddel, kan på denne måten lett også ses på som et møbel for avslapping og kontemplasjon. Flyt "Andhere" rundt i stuen til yndlingsplassen ved peisen, til utsikten ved vinduet, eller bort til leselampen og les en god bok. "Andhere" oppfordrer deg til å velge et sted i ditt hjem i henhold til din sinnsstemning. Denne stolen kan både stå her, her og her.

Materialer: ask, naturgarvet lær, messing
Mål: B: 800 mm, D: 600 mm, H: 900 mm

Kontakt: 94256910 / sarah.mn86[at]gmail.com / www.sarahmaria.dk

Takk til Læderiet i Aarhus, og Knudsen Berg Hindenes

Last ned høyoppløselige bilder

Hanne Marthe Kommedal__DSC1193.jpg

Hanne Marthe Kommedal: UNO
Sammenhengende linjer og mønstre er det som utgjør formen på "UNO" - en stol som kommer i heltre ask med stål beslag, og pute i ull. "UNO" er utformet for møtetpunktet mellom barn og voksne, noe som resulterer i en lav sittestilling. Stolen gir foreldre mulighet til å være fleksibel og aktiv, og samtidig unngå dårlige sittestillinger fra leketid på gulvet eller knytting av sko i entréen. Ved bruk av ryggstøtten som håndtak kan stolen lett flyttes på. Det er en liten og leken stol som passer i private hjem, barnehage eller skole.

Materialer: ask, stål, ullstoff (GU)
Mål: H: 660 mm, D: 330 mm, B: 350 mm

Kontakt: 993 10 807 / hanne.kommedal[at]khib.no

Takk til Gudbrandsdalens Uldvarefabrik

Last ned høyoppløselige bilder

Ann Helen Hestås__DSC1152.jpg

Ann Helen Hestås: Teddy
Inspirasjonen bak Teddy kommer fra isbjørnen langt nord. De pote-lignende føttene og den lekne formen gir bordet et vennlig uttrykk, og det venstre forbeinet er vinklet litt bakover, noe som gir inntrykk av at den er på farten. Teddy er ydmyk og beskjeden, men har likevel en sterk personlighet. Bordplaten er i opal glass og beina er i laminert ask-finér.

Materialer: ask/opal glass
Mål: H: 420 mm / B: 460 mm / L: 910 mm

Kontakt: 952 71 570 / hestaas[at]gmail.com / www.a-form.no

Takk til Eirik Thorstensen, Hole Glass og Minde Snekkeri

Last ned høyoppløselige bilder

Alle foto: Bjarte Bjørkum

Faglig ansatte involvert i prosjektet
Professor og prosjektleder Dave Vikøren
Professor II i møbeldesign Steinar Hindenes
Høgskolelektor og verksmester i tre, Øivind Eide
Verksmester i metall, Svein Orrebakken

Visuelle elementer i utstillingen og grafisk materiell
Grafisk designer Sunniva Helland

Last ned høyoppløselige bilder

Les mer på nettsiden til  Stockholm Furniture and Light Fair

Takk til:

norsk_designrad_logo--200x104_.jpg

 

Stockholm 2014

Publisert: 24.01.2014 av Kjetil Helland Oppdatert: 19.03.2015 av admin