Greenhouse

- Bergen gjør seg sterkt gjeldende også i år

Direktøren i Norsk Designråd, Jan R. Stavik, uttaler at prototypene som kunst- og designhøgskolen viser på Møbelmessen i Stockholm, imponerer også i år. – Det er gøy å se, sier han før han haster videre til neste norske stand.


- Anne Mjåseth's chair "Beem" is definately one of my favourites at the fair, sier finnen Vesa Kattelur. Gyngestolens bevegelige armlener skaper variasjon i stilling og utseende. Kattelur er interiørarkitekt i Gullsten-Inkinen i Finland og er på messen for å få oversikt over hva som er nytt i år. Han bruker god tid i utstillingen til kunst- og designhøgskolen og har funnet en klar favoritt.

Utstiller og designstudent Andreas Østerbø viser den dimbare gulvlampen "One-by-one". Han synes det er utrolig interessant å være på messen. - Det nye med lampen min er at vi drar kretsen gjennom strømpunktet slik at pærene i porselenskoppene slår seg av og på én etter én avhengig av hvilken retning vi drar metallstrengen. Målet er at en produsent skal oppdage den. Jeg har ingen forventinger, men krysser fingrene.

Tyske Thomas Marx bor i Sverige og markedsfører møbler overfor blader og magasiner i Tyskland gjennom firmaet Kings of Sweden. - Greenhouse is the most important part of the fair. I'm here to discover talent and new products. I can contribute to making the German producers aware of young designers.

En amerikaner liker Thea Skogs stol "Bibbi" og spør: - Have you made the chair yourself, the welding and everything? Søren at han skulle spørre akkurat om det, sier Thea Skog. - Det var den ene tingen jeg måtte ha hjelp til. Konstruksjonen i stolen hennes er bygget opp av bøyde stålrør som gir tekstilen anledning til å henge fritt og skape setet.

De tolv studentene som deltar fra kunst- og designhøgskolen i år, presenterer objekter som er lekende, eksperimentelle og fremtidsrettede. Studentene er opptatt av stemningsskapende, romlige elementer og viser tolv prototyper av sittemøbler, bord og belysningsarmaturer. Materialene er laminert tre, formpresset filt, glass, porselen og metall.

Frie formgivere og designskoler fra hele verden inviteres hvert år til å søke om å få delta i Greenhouse, og en jury plukker ut de beste. I år deltar 36 formgivere og 36 designskoler fra 16 land.

Still fra vimeo Lotte Sekkelsten Østby

Still fra vimeo Brenton Raynolds

Stockholm Furniture Fair 2014

Publisert: 06.02.2014 av Astri Kamsvåg Oppdatert: 19.03.2015 av admin