pictogram-me.jpg

Rom8: Pictogram-me - visualisering av en vanskelig hverdag

Fem dager, fem workshoper, 100 piktogrammer. Professor Ashley Booth og førsteamanuensis Linda Lien med venner inviterer til utstillingen "Pictogram-me" der livshistorier er samlet inn og forvandlet til en serie piktogrammer.

Vi kan alle føle oss underprivilegerte og ha en "vanskelig hverdag". Det kan gjelde for en kortere eller lengre periode. Det kan påvirke oss som enkeltpersoner, eller som en del av en gruppe stilt ovenfor utfordringer i samfunnet.

Målet med Pictogram-me er å gjennomføre en visuell undersøkelse av ulike livserfaringer og oppfatninger. Det ønskede resultatet av hele prosjektet er å fremheve utfordringene i en underprivilegerte eksistens og å utfordre etablerte holdninger. Målet med utstillingen er å produsere hundre piktogrammer ved hjelp av publikum i løpet av fem dager.

 

Utstillingen i Rom8 blir todelt: workshoper og produksjon den første uken, og visning av det samlede resultatet uken etter. Utstillingen er del av et pågående kunstnerisk utviklingsarbeid.

 

Åpningstider:

Tirsdag 21. januar - lørdag 25. januar: kl. 12 - 14 (workshoper)

Tirsdag 28. januar - lørdag 1. februar: kl. 12 - 18

 

Rom8

Rom8 er et verktøy for utvikling, diskusjon- og visning av kunstnerisk utviklingsarbeid ved Kunst- og designhøgskolen. Rom8 er et 100 m2 stort rom som ligger på gateplan i Bergen sentrum. Rommet brukes aktivt for å utvikle og formidle prosesser og eksperimenter med særlig fokus på dialog og kritisk refleksjon. Intensjonen med Rom8 er aktivt å løfte ut prosesser med kunstnerisk utviklingsarbeid i offentlighet og gi mulighet til deling av kunnskap både internt og eksternt.

Vårens program for Rom8

Bilder fra Pictogram-me i Rom8

Bilder fra workshop, performance og utstilling i Rom8. Performance ved kunstner Mai Veronica Lykke Robles Thorseth. Bilder: Kjetil Helland og Linda Lien

Publisert: 13.01.2014 av Cecilia Gelin Oppdatert: 19.03.2015 av admin