Tea Skog: Flip

Bergensdesign til London Design Festival

Utstillingen "KHiB with Friends" viser om lag 50 produkter på årets London Design Festival som foregår i september. Både produkter som allerede er i produksjon og nyutviklede prototyper skal vises i Tent London. - Tent er en flott mulighet for unge, uetablerte designere til å vise fram produktene sine side om side med de etablerte, sier prosjektleder professor Dave Vikøren.

Knudsen_Berg_Hindenes_3 O'Clock.jpgKiyoshi Yamamoto Farias_Get Colour-blind.jpgSara_Maria_Nielsen_Cocoon.jpgAtle_Tveit_Acorn.jpgErik-Sand-GRAN.jpgMagnus_Voll_Mathiassen_Rihanna.jpg

 

KHiB deltar med møbler, interiørarkitektur, lamper, klær, tekstil og grafisk design utviklet av nåværende og tidligere ansatte og studenter, blant andre Torbjørn Anderssen, Steinar Hindenes, Atle Tveit, Lars Tornøe, Morten Skjærpe Knarrum og Lars Beller Fjetland. I tillegg er en rekke andre designere med tilknytning til Bergen invitert til å vise designet sitt under kunst- og designhøgskolens paraply: Northern Lighting, T-Michael, Scandinavian Surface, Røros Tweed og Oleana.

Utstillingen er del av en rekke aktiviteter som KHiB har arrangert i løpet av det siste tiåret for å promotere norsk design og norske designere internasjonalt. Denne gangen er fokuset på KHiB, altså på det miljøet som designstudentene er utdannet i, og på resultatene, produktene og verdiene de representerer. Poenget er å synliggjøre at KHiB og designmiljøet rundt KHiB er i stand til å utvikle design som adresserer de nye utfordringene i forhold til samfunnsansvar, miljøbevissthet ved å fokusere på ergonomi, varighet og visuelle kvaliteter ved produktene.

Under London Design Festival er byens fokus rettet mot design, designere og designinteresserte fra hele verden. De besøker London for å oppdatere seg, treffe kolleger og se den siste utviklingen innenfor sine profesjoner. Dette er en god arena å synliggjøre kunst- og designhøgskolen på for å øke bevisstheten om bergensregionen som leverandør av seriøs, god og spennende design i det internasjonale fagmiljøet. For kunst- og designhøgskolen er det viktig å synliggjøre bergensregionen som et nyskapende og attraktivt designmiljø på internasjonalt nivå.

Konseptet er utarbeidet av professorene Dave Vikøren og Petter Bergerud. De har også kuratert, planlagt og designet denne utstillingen som del av det kunstneriske utviklingsarbeidet sitt. Kunst- og designhøgskolen har planlagt denne utstillingen siden deltakelsen på London Design Festival med utstillingen "Made in London" i 2009.

------------

This time we are acting on behalf of the institution KHiB, and we have developed the concept to include a presentation of some of the work that goes on at the Academy concerning research, experimenting, work in progress, course presentations, prototypes searching for manufacturers and presentation of products on the market.

We have given the exhibition the title "KHiB with friends - platform for research and development" and within the frame of "friends" we are proud to present works of art and design from both present and former students from different subject areas such as textile and graphic design.

Regarding the design of the exhibition, it is, in itself a part of ongoing R&D by Professor Petter Bergerud and myself, and might be seen as one in a series of events comprising exhibitions in Helsinki, London, Milan and South Africa.

We hope our presence in London this time will add strength to the official Norwegian exhibition "100% Norway", also at Tent, as well as the participation of Vera & Kyte from the Bergen Design Incubator, also present with a stand in Tent this year.

                                  Professor Dave Vikøren, Project Leader

 

"KHiB with Friends" består av tre deler:
Part 1: Eksperimenter med materialer, form og funksjon

Part 2: Samfunnsansvar

Part 3: Resultater: produkter på markedet

 

 

Program


Torsdag 19. september kl. 17: åpning av "KHiB with Friends"
Velkommen ved dekan Mona Larsen, Avdeling for design, Kunst- og designhøgskolen i Bergen

Hilsen ved Gunnar Bakke, byråd for kultur, næring, idrett og kirke, Bergen

Åpningstale ved kulturråd Eva Moksnes Vincent, kulturråd, Den norske ambassaden i London

Seminar torsdag 19. september
kl. 16:15-16:30: Velkommen ved Loftur Tor Jonsson, Fylkesmannen i Hordaland

kl. 16:30-17: Presentasjon ved Petter Bergerud, professor, Kunst- og designhøgskolen i Bergen

Seminar fredag 20. september
kl. 13-13:15: Presentasjon ved Leif Waage, assisterende regionsdirektør, Kriminalomsorgen Region Vest

kl. 13:15-13:30: Presentasjon ved Anthony Quinn, professor II, Kunst- og designhøgskolen i Bergen

kl. 13:30-13:45: Presentasjon ved Morten Knarrum, designer MA

Adresse
Tent London, T3-B Hall, Old Truman Brewery, Hanbury Street, London E1 6QR

Utstillingskatalog på nett
Les utstillingskatalogen på nett (issuu)

Lenke
Lenke til KHiB with Friends på Tent London

KHiB with Friends er:
Stine Aas
Charlotte L Andersen
Anderssen & Voll (Torbjørn Anderssen, Espen Voll)
Norwegian Rain (Anti/T-Michael)
Elisabeth Barreng
Knudsen Berg Hindenes (Anders Berg, Petter Knudsen & Steinar Hindenes)
Lorraine Mary Bracken
Caroline Langfeldt Carlsen
Liza F. R. Christensen
Natasha B. Crona
Elisabeth Ellefsen
Jonas B. Evensen
Kiyoshi Yamamoto Farias
Lars Beller Fjetland
Ann Helen Hestås
Hanne Marthe A. Kommedal
Anne Mjaseth
Magnus Voll Mathiassen
Frode Myhr
Morten & Jonas (Morten Skjærpe Knarrum, Jonas Norheim)
Silje Nesdal
Sarah Maria Nielsen
Oleana (Solveig Hiisdal)
Hanne Kari Ravndal
Erik Sand
Scandinavian Surface (Katrine Nylund, Kristine Dybwad, Åsne Midtgarden, Ann-Tove Engenes)
Tea Skog
Christoph Steiger
Karl Marius Sveen
Anthony Quinn
Tuva Rivedal Tjugen
Lars Tornøe
Atle Tveit
Dave Vikøren
Ane Cecilie Vemøy
Lotte Sekkelsten Østby
Rikke Frafjord Ørstavik
Andreas S Østebø
Vera & Kyte (Vera Kleppe, Åshild Kyte)

Sponsorer, bidragsytere og partnere:
Sponsors

Publisert: 14.08.2013 av Astri Kamsvåg Oppdatert: 19.03.2015 av admin