The Stich project (1)

The Stitch Project inviterer til Rom8

Åpning mandag 3. juni 2013 kl 17-20. Utstillingen står til 16. juni 2013.

 

Bilde: The Stitch Project besøkte Kunstakademiet i Ramallah, Palestina, onsdag 15. maj 2013. Foto: Hilde Hauan.

Vær med å brodere på vår ti meter lange duk, vær med å spinne tråden fra Riddu riddu-festivalen i nord-Troms til Hebron. Kom å se kunst fra palestinske og norske kunstnere. Kom å se bilder fra Riddu riddu, Gaza, Tromsø, Jerusalem, Rantis og Ramallah der duken har vært sentrum for samtaler og broderi.

Kunstnere:
Alaa Albaba
Margrethe Brekke
Ashraf Fawakhry
Aroub Rinawi-Fawakhry
Marie Skeie
Omaya Salman

The Stitch Project er en internasjonalt prosjekt som har som mål å utvide og styrke dialogen mellom kunstnere fra minoriteter og Skandinavia. Prosjektet är ment som en møtesplass fylt med eventyr, dialog, kunnskap og inspirasjon.

"What I saw and did today made me believe in freedom again, it made me realize that borders are just a state of mind. Its never about where we want to go, its always about where we come from. To stand  for sommthing and believe from within that you want to change the world can never be stopped by a gun or a tank or even a border, because ideas live long and travel all around the world. So just make sure that your ideas and who you are... Love, peace, humanity and resistance are what I represented. Those ideas are me".

Ahmed Rezeq

Arrangører
Hilde Hauan, professor i tekstil Kunst- og designhøgskolen i Bergen
Hildur Bjarnadottir, stipendiat Kunst- og designhøgskolen i Bergen
Kiyoshi Yamamoto Farias, kunstner og avgangsstudent på masterstudiet i kunst 2013, Kunst- og designhøgskolen i Bergen
Margrethe Brekke, kunstner og avgangsstudent på masterstudiet i kunst 2013, Kunst- og designhøgskolen i Bergen
Marie Skeie, kunstner tidligere Kunst- og designhøgskolen i Bergen

Utstillingen åpner 3. juni 2013 kl 17-20.
Utstillingen står til 16. juni 2013.

www.thestitchproject.com

Rom8 er et verktøy for utvikling, diskusjon- og visning av kunstnerisk utviklingsarbeid ved Kunst-og designhøgskolen. Rom8 er et 100 m2 stort rom som ligger på gateplan i Bergen sentrum. Rommet brukes aktivt for å utvikle og formidle prosesser og eksperimenter med særlig fokus på dialog og kritisk refleksjon. Intensjonen med Rom8 er aktivt å løfte ut prosesser med kunstnerisk utviklingsarbeid i offentlighet og gir mulighet til deling av kunnskap både internt og eksternt.

Publisert: 31.05.2013 av Cecilia Gelin Oppdatert: 19.03.2015 av admin