Jane Sverdrupsen Realfagbygget

Jane Sverdrupsen i forlengelsen av masterutstillingen i kunst

En av utstillerne på Masterutstillingen i kunst 2013, Jane Sverdrupsen, viser et delprosjekt i Realfagbygget ved Universitetet i Bergen. Denne delen av eksamensprosjektet hennes åpner 17. april kl. 19.

Som en forlengelse av "Masterutstillingen 2013" inviterer Jane Sverdrupsen alle inn i Realfagbyggets forlatte biologilaboratorier. Arbeidet hun viser i Realfagbygget heter "Tables & Cabinets ...and other modern, biological remnants".

To laboratorieinstallasjoner og en overvåkningsvideo vil bli vist. Disse, samt verkene som befinner seg inne i Bergen Kunsthall, er et resultat av Jane Sverdrupsens masterprosjekt ved KHiB i samarbeid med Universitetet i Bergen.

I prosjektet undersøkes paradigmet som begrep, dets rammer og utvikling, samt påvirkningen det har på vitenskapelig og kunstnerisk praksis. Dette blir vist gjennom et subjektivt forsøk på å konsentrere fysisk materiale funnet i de nedlagte biologilabbene; både selve inventaret og gjenværende rester etter forskningsaktiviteten som tidligere har foregått. Den vitenskapelige metoden brytes ned til primitive handlinger; å behandle materialet som data og reorganisere det i et forsøk på å oppdage noe nytt om dets egenskaper. 'Bord' og 'kabinetter', både med sine lingvistiske betydninger og som rene objekter, er blant virkemidlene som tas i bruk i denne konteksten.

Åpningstider
Tirsdager og torsdager kl. 12-16:30.
Lørdager kl. 11-14.
Ellers etter avtale på tlf: 48106923

Publisert: 16.04.2013 av Astri Kamsvåg Oppdatert: 19.03.2015 av admin