SK7-logo

Sensuous Knowledge 7

90 akademikere, kunstnere og designere fra høyere kunstutdanningsinstitusjoner og fra museumssektoren i 15 land i Europa, samles i tre dager for å bidra i diskursen om kritisk refleksjon i forhold til kunstnerisk utviklingsarbeid. De tre hovedinnleggene av Esther Leslie, Superflex og Anke Bagma streames.

Sensuous Knowledge foregår i Bergen 23.-25. januar 2013.

Sensuous Knowledge 7 er et unikt samarbeid mellom Kunst- og designhøgskolen i Bergen og Kunstmuseene i Bergen og foregår midt blant Kunstmuseenes samlinger og utstillinger.

Sensuous Knowledge-konferansene begynte i 2004 som en internasjonal møteplass for presentasjon og drøfting av kunstneriske utviklingsprosjekter. De fant sted på Solstrand hotell utenfor Bergen.

Konferanseserien utmerker seg med sitt format. Hver dag starter med et innledningsforedrag i plenum. Foredraget vil være et inspirerende utgangspunkt for det videre samarbeidet i små grupper. I gruppene presenterer 25 akademikere, kunstnere og designere hvert sitt praksisbaserte kunstneriske utviklingsprosjekt for diskusjon med fagfeller. De 25 presentasjonene er nøye valgt ut blant over 80 søknader. Deltakerne er med i de samme gruppene hele konferansen gjennom, noe som fremmer gjensidig konstruktiv dialog og kritisk refleksjon.

Hovedinnledere
- Esther Leslie: professor i politisk estetikk, Birkbeck, University of London.
- Anke Bangma: kurator for samtidskunst, Tropenmuseum, Amsterdam.
- SUPERFLEX: kunstnergruppe med Jakob Fenger, Rasmus Nielsen og Bjørnstjerne Christiansen, København. 

Hovedinnleggene streames og kan følges her:  http://sensuousknowledge.org/

Publisert: 16.01.2013 av Astri Kamsvåg Oppdatert: 19.03.2015 av admin