Performance NÅ 1

Rita Marhaug med performance på 3,14

Rita Marhaug, Essi Kausalainen og Pekka Kainulainen er først ut i Performance NÅ 1 som vises på 3,14 i Bergen 23. januar 2013.

Performance Art Bergen inviterer til Performance NÅ 1, den første i rekken av serie kortere performance-eventer som vil arrangeres utover året. Her får publikum få oppleve et utvalg internasjonale og nasjonale/lokale kunstnere i aksjon.

Rita Marhaug tilnærmer seg performance med kroppen som et viktig redskap, noe som fører til en beskjeden bruk av objekter og rekvisitter. Hverdagsspråket, kroppslig adferd og normalitet er kilden til inspirasjon i hennes arbeider. Den konkrete kroppens dimensjoner og grenser tematiseres ofte i handlingene hun viser. Marhaug bor og arbeider i Bergen hvor hun er professor ved kunst- og designhøgskolen.

Pekka Kainulainen er en av pionerene i finsk performancekunst og har vært aktiv siden 1980-tallet. Historiefortelling er et viktig trekk ved hans arbeider, han har gjennom årene skapt en rekke personligheter som han tar med seg inn i ulike settinger. Opptredene hans kan være surrealistiske og lekne men likevel fylt av alvor. Han kommer muligens til Bergen som en fisker og vil forsøke å fange sin fisk gjennom sang.

Essi Kausalainen er opptatt av spørsmål rundt eksistens. Hva vil det si å være en kropp? Hvordan skiller det å være menneske seg fra det å være en plante eller en stein? Arbeidene hennes tilnærmer seg disse spørsmålene på en praktisk og kroppslig måte: nemlig ved å plassere kroppen mellom plantene i et drivhus og deretter observere liv i både muskler og planter. Kausalainen søker mening i menneskelig form og bevegelser samt i de ukontrollerbare handlingene i nervesystem og muskler. Disse ulike nivåene er meningsfulle for henne, da hun mener de åpner opp nye perspektiv for å forstå livet i oss.

Tid: 23. januar 2013 kl 19
Sted: Stiftelsen 3,14, Bergen sentrum
Pris: kr. 50

Gå til galleriets nettside

Publisert: 17.01.2013 av Astri Kamsvåg Oppdatert: 19.03.2015 av admin