Lucretia rød detalj

Ingrid Aarset viser tekstilarbeid på Oseana

Høgskolelektor Ingrid Aarset viser utstillinga "Djupe blonder og mjuke relieff" på Oseana kunst- og kultursenter i Os utanfor Bergen frå 2. februar til 3. mars 2013.

Nina Malterud, professor i keramikk, omtaler arbeida til Ingrid Aarset slik i forordet i utstillingskatalogen: 

"Ingrids prosjekt bygger på dialog med billedskapere og designere fra middelalderen til i dag. Hennes mønstre er håndtegnet ut fra historiske forbilder, finslipt i dataprogram, overført til laserkutteren og skåret ut i stoffer som silke, seilduk og dacron i store rektangulære formater for vegg.  Materialet bygges ut tredimensjonalt i noen av arbeidene gjennom lag på lag, forskjøvet eller med ulike utsnitt, så vi kan se innover og gjennom som et slags titteskap, hvor motivet endrer seg når betrakteren flytter seg. Detaljering i mønstringen er hentet fra forgjengerne. Men fra de rikt møblerte scenene hos Holbein blir vi nå flyttet over til en tekstil vegg som minner om et stort frosset vindu med isroser eller et skjørt kjempespindelvev. Uten alle de andre billedelementene fra de historiske kildene blir mønsterets linjer hovedmotiv, og disse linjene utgjør skillet mellom stoff og luft.  Det forenklete utsnittet og det skarpe kuttet lager en asketisk og rå versjon, som samtidig har med seg mønsterets eventyrlige irrganger. Også skyggen i rommet blir delaktig i verket, gjennom alle åpningene i stoffet. [...]

"The Precious" var først arbeidstittel for prosjektet. Ingrid prøver ikke å kopiere det som renessansen fant kostelig, ogthe precioushandler ikke i hennes arbeid om representasjon av rikdom og klasse, men om tekstilenes materielle potensial. Skjønnheten i "Dype blonder", "Myke relieff" og "Jerntepper" er ikke pyntelig eller pyntet, men skarp og strippet.  Det dyrebare kommer her fra det som kunstneren har lagt inn av engasjement, fordypelse og presisjon."

Utstillingsopning
Utstillinga opnar 2. februar kl. 13 av Nina Skurtveit.
Opningstider: tysdag-fredag 11-16:30, laurdag-søndag 12-18.

Les meir på galleriet si nettside

Plakat Oseana

Publisert: 31.01.2013 av Astri Kamsvåg Oppdatert: 19.03.2015 av admin