Scenografi - Mari Boine konsert - spre ditt gull

Mari Boine-konsert "Gilvve gollát" - spre ditt gull - vises på NRK

Konserten med Mari Boine og Kringkastingsorkestret (KORK), hvor professor Hilde Hauan Johnsen sto for scenografien, blir sendt på NRK 25. mai 2012.

Professor Hilde hauan Johnsen har lagd scenografien til konserten i samarbeid med masterstudent Kiyoshi Farias ved KHiB og Aoi Yoshizawa som studerer på Alto University Helsinki i Finland. Scenografien består av ca 200 meter tekstile laserkutta bånd, inspirert av den samisk båndtradisjonen.

Over 50 utøvere på scenen
Mari Boine med band og KORK, i alt 55 musikere holdt konsert i Kautokeino i en idrettshall i mars 2012.  En fullsatt hall med 900 publikummere fikk oppleve en stor konsert, som ble filmet i sin helhet av NRK. Det er denne konserten som nå vises for det brede TV-publikum på selveste fredagskvelden.

"Gilvve gollát" - spre ditt gull. Konserten med Mari Boine og Kringkastingsorkestret (KORK) vises på NRK1 kl 22:15 fredag 25. mai 2012.

Les nyhetssaken her:

Lager scenografi for Mari Boine og Kringkastingsorkestret


Langt samarbeid
Hauan Johnsen har samarbeidet med artisten Mari Boine siden 1990 om ulike typer scenografi. Først på NRK Halvsju og senere på prosjekter ved Tromsø kulturhus og under de Nordnorske Festspillene i Harstad samt ved Den norske opera. Farias, Yoshizawa og Hauan Johnsen var også i Kautokeino i påske 2010 og lagde scenografien til Musikkfestivalen som foregikk over fire dager, i den samme idrettshallen.

Det var med utgangspunktet i det vellykka resultatet og gode samarbeidet med musikkfestivalen at trekløveret igjen ble invitert til å lage scenografi til konserten. 

Publisert: 24.05.2012 av Peter Klasson Oppdatert: 19.03.2015 av admin