Rylander-street-ware.jpg

Rylander kjøpt inn av Nasjonalmuseet i Oslo

Stipendiat Kjell Rylander har fått fem av sine arbeider innkjøpt av Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design i Oslo.

Det er Innkjøpsfondet ved Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design i Oslo som har gått til innkjøp av de fem arbeidene i serien "Street Ware" som Kjell Rylander sist viste på utstillingen "Kontentum" på Rom 8 høsten 2011. Kjell Rylander har vært stipendiat ved Kunsthøgskolen i Bergen og vært tilknyttet Fagområde keramikk og forskningsprosjektet K-Verdi.

- Street Ware-serien var noe av det første Kjell gjorde som stipendiat, forteller Jorunn Veiteberg. Hun har vært veileder for Rylander i stipendiatperioden.

- Serien tydeligvis fenget de store museene. Fra før har Kunstmuseene i Bergen sikret seg tre av arbeidene i denne serien, og nå har altså Nasjonalmuseet i hovedstaden fulgt opp med sitt innkjøp av fem objekter.

Om arbeidene
Street Ware består av engangsbeger i papp - godt brukte og sammenklemte. Bruk og kast-kopper tilpasset vår tids kaffidrikkiekultur, der man gjerne griper en kopp kaffi i farten og går med den på gata. Men Rylander har gjort noen inngrep i dette materialet: bunnene er gjerne skiftet ut med en porselensbunn eller fragmenter av porselenshanker er føyd til. Fragmentene fra porselensmaterialet forteller om en annen kultur for nyting av kaffi, knyttet til finere servise og en annen type sosialt samvær.

 

Publisert: 05.12.2011 av Peter Klasson Oppdatert: 19.03.2015 av admin