catharsis-2011.jpg

Øyvind Suul på Skulpturbiennalen 2011 i Oslo

Førsteamanuensis Øyvind Suul deltar med verket "Catharsis" på Skulpturbienalen 2011 i Oslo.

 Utstillingen åpnet 27. oktober 2011 med 29 kunstnere. Årets skulpturbiennale er den sjette i rekken og det er i år fjerde gang Vigeland-museet og Norsk billedhoggerforening samarbeider om utstillingen.

skulpturbiennalen-poster

Kurator er Daniel Østvold. Biennalen står til 5. februar 2012. Utstillingen er i Vigeland-museet i Nobels gate 32, Oslo.

Menneske og maskin
Årets skulpturbiennale tar for seg temaet menneske og maskin. Dette er en aktuell problemstilling for en rekke norske billedkunstnere, både blant den nye generasjonen og de mer etablerte. Biennalens 29 deltakere speiler denne bredden. De utvalgte verkene har referanser til industri, science fiction, informasjonsteknologi og tekniske oppfinnelser gjennom tidene. En særlig utfordring har vært å formidle verkene ved å fokusere på forbindelsen mellom kunstneriske og industrielle prosesser.

Øvrige kunstnere:Kari Anne Helleberg Bahri, Javier Barrios, Roddy Bell, Espen Dietrichson, Marte Eknæs, Thomas Falstad, Glen Farley, Jon Gundersen, Reinhard Haverkamp, Aksel Høgenhaug, Michael Johansson, Ola Jonsrud, Jørgen Craig Lello, Tobias Arnell, Istvan Lisztes, Hanna Ljungh, Susanne Kathlen Mader, Pierre Lionel Matte, Atle Selnes Nielsen, Johannes Vemren Rygh, Kristine Roald Sandøy, Bente Sommerfeldt Colberg, Anna Daniell, Sverre Strandberg, Kjell Varvin, Ånond Versto, Sverre Wyller og Nils Aasland.

Se mer på Suul sine nettsider:

http://www.suul.info

catharsis-hel-2011.jpg

Publisert: 31.10.2011 av Peter Klasson Oppdatert: 19.03.2015 av admin