Relic-Invitation-1-1.jpg

Neil Brownsword med utstilling i Brighton, UK

Nylig tilsatt professor II ved Fagområde keramikk åpnet en seperatutstilling ved South Balcony and Mr Willett’s Popular Pottery Gallery i Brighton.

Utstillingen har tittelen "A Permanent Project" og vil være åpen til 30. oktober 2011. Galleriet er tilknyttet  The Brighton Museum and Art Gallery, Royal Pavilion Gardens, Brighton.

Neil Brownsword har en praksisbasert PhD fra Brunel University fra 2006, og MA i Ceramics and Glass fra Royal College of Art i London fra 1995. I 2010 ble han tilkjent kompetanse som professor i keramikk ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Neil Brownsword er kunstner og senior lecturer ved Buckinghamshire New University i England. I sitt PhD prosjekt kombinerte han et historisk/arkeologisk blikk på den keramiske historien i North Staffordshire med et omfattende kunstnerisk prosjekt - et prosjekt som resulterte i et nytt blikk på industrihistorien - men ikke minst et overbevisende og overraskende kunstnerisk bidrag til den post-industrielle samtidskunsten.

Brownsword har siden 1995 nytt stor anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt. Han representerer i dag det fremste innen eksperimentell keramisk kunst, og er innkjøpt til prestisjefylte museer og samlinger som for eksempel Victoria & Albert Museum, Craft Council, London og Fu Le International ceramic Art Museum, Shaanxi, China. Neil Brownsword er dessuten en svært ettertraktet gjestelærer og forsker ved anerkjente undervisningsinstitusjoner over hele verden.

Artist's talk and tour of exhibition on Sunday, 30 October, 3.00 ~ 4.00pm
Open Tuesday ~ Sunday, 10.00am ~ 5.00pm

Publisert: 14.10.2011 av Peter Klasson Oppdatert: 19.03.2015 av admin