Patrik Entian åpning 3. sept

Velykket åpning av Patrik Entian sin avsluttende utstilling

Lørdag 3. september 2011 var det åpning av stipendiat Patrik Entian sin avsluttende utstilling "Looking for painting" i Rom8.

Utstillingen "Looking for Painting / Att synliggöra det synliga" er det kunstneriske resultatet av det treårige stipendiatprosjektet til Patrik Entian ved Kunsthøgskolen i Bergen. Prosjektet er en utforskning av visuelle omgivelser gjennom maleri. Utstillingen står på rom8 og i prosjekthallen på Avd. kunstakademiet i Bergen fram til 18. september 2011. Åpent kl. 15-18 onsdag - søndag. Katalogen "Looking for Painting" er tilgjengelig i utstillingslokalene.

Webkamera fra antarktisk
Maleriene som er utstilt henter sine motiv fra et webkamera plassert på en tysk forskningsstasjon i Antarktis. Skjermen viser et bilde av horisonten i et øde islandskap - og den oppdateres hvert tiende minutt over internett. Dette har preget maleriene.

- Mina målningar registrerar den flyktiga webkamerabilden innan den försvinner för alltid, och blir såväl en dokumentation av måleriprocessen, forteller Entian. - Måleriet blir här till en metod för insamling och organisering.

Åpning av utstilling Patrik Entian 3. september 2011

Publisert: 09.09.2011 av Peter Klasson Oppdatert: 19.03.2015 av admin