Hordaland-kunstsenter.jpg

Masterhelg på Hordaland kunstsenter

To gonger i året inviterer Hordaland kunstsenter (HKS) masterstudentane i kunst til å søke om utstillingsplass.

Masterhelg er eit samarbeid mellom Hordaland kunstsenter og Kunst- og designhøgskolen i Bergen. Ein profesjonell jury evaluerer søknadane, og ein student får høve til vise arbeidet sitt.

Om Hordaland kunstsenter
HKS holder til i Bergen, og ble etablert i 1976 som det første kunstnerdrevne kunstsenteret i Norge. Aktiviteten på HORDALAND KUNSTSENTER er synlig gjennom utstillingsprogrammet, med lik vekt på seminarer, presentasjoner og dialog. Siden 1987 har HORDALAND KUNSTSENTER hatt et nordisk gjesteatelierprogram, som fra 2008 også er åpent for  internasjonale kunstnere, kuratorer, skribenter og andre innen kunstfeltet.

Senteret jobber også med kunst i offentlig rom, et regionalt og internasjonalt Utenforprosjekt og har siden 2007 samarbeidet med MA-studiet på Kunsthøgskolen i Bergen og har et pågående samarbeid med femteklasse på Nordnes skole. I resepsjonen finner du også en liten bokhandel der vi selger kunstnerpublikasjoner og andre publikasjoner. Hver helg er det åpen kafé med aviser og kunstblader til gjennomlesing, og vi vil si byens beste og billigste hjemmelagede kaker, med kaffe og annen drikke.

Du finner HKS i et av byens eldste skolebygg på Klosteret, der vi har fokus på den lokale kunstscenen i en internasjonal hverdag.

Publisert: 22.03.2012 av Peter Klasson Oppdatert: 19.03.2015 av admin