gallerier-bergen.jpg

Utstillingsmuligheter for KHiB-studenter

I Bergen finnes det mange arenaer for studenter som vil stille ut arbeidene sine.

Galleri Fisk og Galleri Bokboden er drevet av studenter ved kunst- og designhøgskolen.
 
Galleri Fisk
Dette er KHiB-studentenes eget galleri. Galleriet styres av studentene selv og presenterer arbeider av studenter ved KHiB og tilsvarende kunsthøgskoler i Europa. Studentene har her en mulighet til å eksponere arbeidene sine for publikum i og utenfor skolen. Se egen lenke i menyen til høyre.
 
Galleri Bokboden
Galleri Bokboden er et utstillingsvindu opprettet og drevet av studenter ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen, for nåværende og tidligere studenter. Se egen lenke i menyen til høyre.

Prosjektrommet i C. Sundts gate 53
I første etasje i C. Sundts gate 53 ligger et utstillingslokale studentene benytter til å vise frem arbeidene sine. Bachelorutstillingene holdes blant annet her. I tillegg finnes et utstillingslokale i 7. etasje i nr. 55.
 
Flere gallerier og utstillingslokaler i byen slipper til unge, uetablerte kunstnere i lengre eller kortere perioder, eller ved spesielle anledninger. Her presenterer vi de mest aktuelle.

..............................

Hordaland Kunstsenter
Hordaland Kunstsenter (HKS) er en del av et landsomfattende nettverk av kunstsentre. De formidler samtidskunst og eies og drives av organisasjonene til de profesjonelle billedkunstnerne og kunsthåndverkerne i regionen. Masterstudenter ved KHiB får blant annet mulighet for visning i HKS' galleri gjennom samarbeidsprosjektet Masterhelg.

Andre Siden
Andre Siden er et atelierfellesskap og galleri/visningsrom som ble startet opp høsten 2012. Adresse: 4. etasje i Damsgårdsveien 35 (de gamle lokalene til Premiss). De fleste av de 10 personene som driver Andre Siden går på kunst- og desighøgskolen.

Knot
Klosteret Nips og T-skjorteri er et kreativt kollektiv som startet i 2008 og består av åtte personer. Knot er utsalgssted og galleri der unge, uetablerte kunstnere kan vise fram verkene sine. Knot ligger i Klosteret 5 på Nordnes i Bergen sentrum.

Entrée
Entrée is an artist run gallery established in 2009 by former KHiB students Cato Løland and Randi Grov Berger. Entrée intends to participate in the developement of the emerging artscene in Bergen by promoting both local and international young artists. Entrée is located in Nøstegaten in the city centre.

Knipsu
NIPSU is an artist-run initiative in Bergen that operates as a local art space and a mobile arena, producing exhibitions, events, screenings, concerts, workshops and publications. KNIPSU set out to provide an interdisciplinary meeting point for creative exchange and dialogue between artists across national borders. It is run within the framework of collaboration and DIY by Hilde Jørgensen and Maya Økland, both KHiB alumni, since August 2010.

Bergen Kunsthall
Med sine tre avdelinger; Kunsthall, NO5 og Landmark er Bergen Kunsthall et av Norges største visningssteder for samtidskunst. Masterstudentene i kunst har sine avgangsutstillinger her. Landmark er primært et visningsrom for nye medier og sjangeroverskridende kunst, men fungerer også som kafé og bar.
 
Prosjekt Alvøen
Prosjekt Alvøen er et eksperimentelt visningsrom for samtidskunst i Alvøen Kulturhavn med fokus på unge nyetablerte kunstnere. Formidlingsrollen gjennomgår en kritisk granskning der rollene som kunstner, kurator og gallerist blir en del av prosessen. Prosjekt Alvøen består av kunstnergruppen Ann Kristine Aanonsen, Solvor Holan og Linda Rogn.
 
Prøverommet
OBS: prøverommet har flyttet sin virksomhet mens man holder på å bygge nye lokaler i Nøstegaten. De har nå visninger på ulike lokaler rundt i Bergen sentrum, se nettsider for oppdatert info.
 
Prøverommet er et multikunstnerisk event som finner sted annenhver mandag i BIT Teatergarasjens bar og foajéområde. Her er alle hjertelig velkommen til å ta kontakt og komme med forslag til innslag - profesjonelle kunstnere, semi-profesjonelle, kvasi-profesjonelle, studenter, glade amatører og ellers andre med eksponeringsbehov og noe på hjertet.

Visningsrommet USF
Visningsrommet USF er et uavhengig og kunstnerstyrt eksperiment- og visningsrom, hvor det legges vekt på å presentere kvalitativ god samtidskunst, både av etablerte og uetablerte kunstnere, lokale og internasjonale. Førsteårsstudentene på masterstudiet i kunst ved KHiB har årlige utstillinger her, i tillegg til en rekke andre prosjekter ved KHiB-studenter.

Galleri S E
Privat galleri lokalisert øverst i Kalfarveien, i den nye Hansaparken. KHiB samarbeider med galleriet ved enkelte utstillinger.