Grafikkverkstedet - litopressa

Verksteder og spesialrom ved KHiB

Ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen finnes en rekke verksteder og spesialrom som betjenes av en verksmester.

Her er mer informasjon om hvert av dem:
 
Fotoverkstedet i Vaskerelven
Verkstedene på fotografi består av filmframkallingsrom, mørkerom farge, mørkerom svart-hvitt, fotostudio og dataverksted.
 
Grafikkverkstedet i Vaskerelven
Grafikkverkstedet har 2 dyptrykkpresser med arbeidsstasjoner, 1 litografisk håndpresse for steinlitografi og 1 Dufa plantrykkpresse, steinslipningsområde, etseområde, 2 silketrykkbord og høgtrykkspresse.
 
Tekstilverkstedet i Marken
Tekstil disponerer flere prosjektrom, verksteder og vevsaler, blant annet arbeidsrom for silketrykk og farging i tillegg til digital vev og laserkutter.
 
Keramikk- og leireverkstedet i Strømgaten
Keramikk- og leireverkstedet består av gipsrom, glasurrom, sandblåsingskabinett og ovnshus i tillegg til selve keramikkverkstedet.
 
Tre- og metallverkstedet i Marken
Treverkstedet er bra utstyrt og rommer de mest grunnleggende maskinene for verkstedpark. Metallverkstedet består av grunnleggende maskiner for enklere oppgaver.
 
Tre- og metallverkstedet i C. Sundts gate
Tre- og metallverkstedet er bra utstyrt og rommer de mest grunnleggende maskiner for verkstedspark, i tillegg til lakkrom og støperom.
 
Datalab, lydstudio, videostudio og visningrom C. Sundts gate
Datalabben, lydstudioet, videostudioet og visningrommet er nylig oppdaterte og bruker Mac.
 
Datalabbene i Kong Oscars gate
Datalabben i 2. etg. har maskiner som har relevant og oppdatert programvare, blant annet CS6-pakken, After Effects, Final Cut og 3D-programmet Cinema4D. Høgskolelektor Kate Madsen er kontaktperson for datalabbene. Det er også animasjonslab med green-screen-rom, lysrigg og kamera. Her er førsteamanuensis Torkell Bernsen kontaktperson.

Publisert: 21.10.2011 av Peter Klasson Oppdatert: 19.03.2015 av admin