von Hase Trialog

Philipp von Hase til TREnd

Philipp von Hase, masterstudent i design, er opphavsmann til stolen Trialog, som i 2013 vant førsteprisen i Designers Saturday Student Award. Trialog er nå på plass i utstillingen TREnd - tre i arkitektur, design og kunst, ved Norsk Skogmuseum i Elverum. Det var den internasjonale trefestivalen som bragte tyske Philipp til KHiB og Bergen.

Siden 2000 har TREnd presentert norsk møbeldesign, arkitektur og kunstverk i tre. Nå skal utstillingen fornyes og suppleres med det nyeste innen norsk formgivning i tre. Mange av prosjektene er prisbelønnet for høy kvalitet og nyskapende materialbruk. Arrangørene ønsker å formidle treets mange muligheter og kvaliteter, og vise formgivning der ulike tresorter er benyttet på en estetisk og original måte.

Kompleks uten å bli kaotisk
Da Philipp i 2013 vant førsteprisen på 40 000 kroner i Designers Saturday Student Award, sa juryen blant annet dette i sin begrunnelse:

"Trialog er formsterk og original, samtidig som den rommer et vell av referanser til en bred formgivnings-tradisjon; den peker tilbake i tid på en djerv og oppriktig måte. Den har formmessige kvaliteter som kan få en til å tenke på middelalderens forseggjorte trestoler, samtidig som elementer som for eksempel setet er preget av en nesten funksjonalistisk renhet og enkelhet. Her leder stolen tanken til den danske, modernistiske stoldesigneren Hans J. Wegners organiske, renskårne og myke formspråk. Den helhetlige skulpturelle formen er imidlertid også kjennetegnet av en klar jugendinspirasjon. Stolen er slik kompleks uten å bli kaotisk, og eksentrisk uten å være skrullete."

Det var Bergen International Wood Festival som bragte tyske Philipp til KHiB og Bergen. Møbelsnekkeren deltok to ganger på festivalen hvor kunstnere, arkitekter og designere konkurrerer intenst om å skape de mest eksperimentelle konstruksjonene i tre, ble kjent med folk og søkte opptak til bachelorstudiet i møbel- og romdesign/interiørarkitektur.  

Fra høsten 2014 er Philipp masterstudent i design.
Les intervju med Philipp og hans råd til medstudenter og fremtidige studenter her
Se flere bilder av Trialog her
Se andre prosjekter på Philipps blogg, her

 

Publisert: 23.01.2015 av Kari Bjørgo Johnsen Oppdatert: 19.03.2015 av admin