HMS-arbeid-kontor-sittestilling

Sikrere arbeidsplass med ny nettbasert HMS-håndbok

Arbeidsmiljøet ved KHiB spenner fra prosesser med farlige kjemiske gasser til vanlig kontorarbeid ved en kontorpult. Økt fokus på helse, miljø og sikkerhet (HMS) skal sikre at alle har en trygg og trivelig arbeidsplass.

cecilie-paula.jpg- Vi har alle en rolle i dette arbeidet, sier høgskoledirektør Cecilie Ohm, som sammen med rektor Paula Crabtree ønsker at alle ved KHiB øker sin kjennskap om HMS denne våren.

Anledningen er at KHiB nå har fått en nettbasert HMS-håndbok som skal bli et verktøy i arbeidet med å skape en trivelig og sikker arbeidsplass for alle.

- Vi har et veldig variert arbeidsmiljø, og håndboken er et oppslagsverk hvor du kan finne ut hvordan du kan bidra trygge din arbeidsplass, forklarer Cecilie.

To deler
Håndboken er organisert på en oversiktelig måte med kapittel og emner. Innholdet er delt i to hovedtema: KHiB sine rutiner i den ene delen, og ordlyden hentet fra lover og forskrifter i den andre. Leter du fram et emne finner du informasjon om regler og rutiner hos KHiB, og hva loven sier om emnet. Det juridiske stoffet blir presentert på en lett tilgjengelig måte for ikke-jurister, og er til enhver tid oppdatert.

Det er Compendia som er leverandøren av selve verktøyet og som står for den lovmessige delen av innholdet. Ragnhild Berg ved personalenheten har arbeidet med informasjonen om KhiB sine rutiner og prosedyrer.

- Vi håper alle får god hjelp av det nye verktøyet!

HMS-ikon.jpgLes mer i HMS-håndboken

HMS håndbok for KHiB

Merk: håndboken er bare tilgjengelig innenfra KHiB sitt nettverk.

Publisert: 10.05.2012 av Peter Klasson Oppdatert: 19.03.2015 av admin